En röd tråd

adminore20160914-10

Det brukar talas om att man skall försöka ha en nånslags röd tråd när man inreder en lägenhet. Ibland är det helt bokstavligen en röd tråd, eller egentligen ett rött härligt Smeg kylskåp som gäller, såsom i denna tvåa som jag möblerade och stylade inför försäljning. Det röda kylskåpet var liksom hjärtat i lägenheten och jag ville därför strö lite röda detaljer i köket och vardagsrummet som låg i samma utrymme. Min tanke var att inreda lägenheten som en första egna lägenhet åt nån nyutexaminerad.
adminore20160914-1 adminore20160914-2 adminore20160914-6 adminore20160914-4 adminore20160914-7adminore20160914-3 adminore20160914-8 adminore20160914-5

Sovrummet fick däremot blått som accentfärg. Ibland är det roligt att köra med klara färger istället för det vanliga vit/grå/svart/brun/beige nyanserna. Lägenheten såldes snabbt.


Asuntoa sisustaessa puhutaan usein että on hyvä pyrkiä pitämään jonkinlainen punainen lanka eri tilojen sisustuksissa. Joskus tämän voi ottaa ihan kirjaimellisesti, kuten tässä kaksiossa jonka kalustin ja sisustin myyntiä varten. Asunnossa oli hieno punainen Smegin jääkaappi, joka oli kuin asunnon sydän, ja siksi halusin ripotella lisää punaisia yksityiskohtia samassa tilassa oleviin keittiöön ja olohuoneeseen. 

Ajatuksenani oli sisustaa huoneisto jonkun juuri valmistuneen miehen (?) ensimmäiseksi omistusasunnoksi. Makuuhuoneeseen valikoitui punaisen sijasta sinisiä sävyjä yksityiskohtiin. Minusta on välillä hauska käyttää enemmän väriä sisustuksessa valkoinen/harmaa/musta/ruskea/beigen väripaletin sijasta. Asunto myytiin nopeasti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s