Äppel päppel miniäppel.

wp-9641wp-9628 wp-9643 wp-9647

Före söndagens lunch försöker vi alltid få in lite trädgårdsfix. Så även idag. Gräset blev klippt för sista gången i år (antar jag) och de ledsna sommarblommorna blev utbytta mot ljung. Vårt lilla äppelträd på backen har haft rekordmycket äppel i år. Nu gäller det bara att hitta ett äppelmosrecept där äpplena inte behöver skalas före. Äpplena är nämligen jättesmå till storleken.

Den svarta skålen av aluminium är från Ikeas nya ”Svärtan” serie.


Sunnuntaisin pyrimme aina tekemään vähän puutarhahommia ennen lounasta. Niin myös tänään. Ruoho leikattiin (luultavasti) tämän syksyn viimeisen kerran, ja väsähtäneet kesäkukat korvattiin kanervilla ja Eerikoilla. Pienempi omenapuumme on tuottanut tänä vuonna ennätyssadon. Nyt täytyy vain löytää joku omenahillo resepti joka ei vaadi omenoiden kuorimista. Nämä omenat kun ovat kooltaan ihan pikkuruisia.

Musta alumiininen kulho on Ikean uudesta ”Svärtan” sarjasta.

3 thoughts on “Äppel päppel miniäppel.

  1. Ping: Sylt | Adminore

  2. Söta äpplen! Vi har faktiskt aldrig skalat våra när vi gjort mos, bara tvättat av dem lätt, delat dem båtar och skurit ur kärnhus. Sedan kokar man bitarna i lite vatten tills de är mjuka och tillsist mals de till mos i en äppelkvarn. Gott! Jag tror ni kan skippa att ta bort kärnhuset ifall era äpplen är riktigt små. Det blir nog bra ändå tippar jag.
    Och vad roligt att du är tillbaka! Välkommen!

    • Tack för kommentaren och tack för tipset! Jag skall nog bara försöka koka äpplena med skal och kärnhus och allt. Vi har ingen äppelkvarn dock (måste riktigt googla vad det är;) ), så jag får hitta på något annat system att mala dem sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s