En buske med fötter.

20160529_trädgård-14

Idag klippte vi ner den yviga clematisen och ett par syrenbuskar för att få plats för ställningarna som behövs då huset skall målas. Inte alla dagar man får ett foto på en buske med gummistövlar på.20160529_Trädgård-4

Lilla trädgårdsmästaren granskar spenaten i odlingslådorna, medan fotografen beundrar de vita alliumen som håller på att slå ut i blom.20160529_Trädgård-1120160529_Trädgård-3

De rosa fejkpionerna (tulpanerna) är bådas våra favoriter just nu. Annat som börjat blomma denna vecka är:

Ljust rosa blodnäva

20160529_Trädgård-13 Lila akleja

20160529_Trädgård-12Randig mossflox
20160529_Trädgård-10 Vit löjtnantshjärta20160529_Trädgård-1 Rosa mossflox20160529_Trädgård-2 Silverarv20160529_Trädgård-5Vit syren
20160529_Trädgård-7 Lila allium

20160529_Trädgård-6Aroniabusken
20160529_Trädgård-8
Mörkt rosa blodnäva20160529_Trädgård-9

Mest låga perenner och buskar än så länge. Men så är det ju faktist inte ens juni ännu.


Tällä viikolla meidän puutarhan uudet kukkijat ovat: valkoinen ja lila alliumi, verikurjenpolvet, valkoinen syreeni, lila kääpiöakilleija, hopeahärkki, valkoinen särkynyt sydän, sammalleimut sekä aronia.

Annonser

6 thoughts on “En buske med fötter.

  1. Härliga blommor! Du verkar vara bra på att få dem att trivas. Har du några tips så läser jag gärna 🙂 Drömmer om mera perenner i trädgården, har en ganska trist gård där man får starta från noll. Men det har ju sina bra sidor också, här finns inget vi inte själva har valt 🙂

    • Ja-a, mina tips är att slösa med bra jord och prata med blommorna varje dag, så blir de lyckliga och blommar fint;) Nja, jag tror man skall vara noggrann med att välja rätt sorts perenner beroende om rabatten är i sol, halvskugga eller skugga, så växer de nog bra. Vår gård sluttar mot sydväst så den har en hel del sol vilket ju de flesta perenner gillar. Jag har ju startat helt från noll i vår trädgård med det mesta, här fanns bara buskar då vi flyttade. Jag tyckte det var skoj. Fast nu när trädgården är ”färdig” så vill jag ju flytta och börja om;)

  2. Vad roligt det är att se frodigheten i er trädgård idag, jämfört med vad man hade trott för inte ens så hemskt många år sedan! 😀 Härligt då någon styker med i trädgårdsivern. 😉 Vad har du GJORT med spenaten?! Min blir aldrig sådär fin. 😀

    • Ja-a, här har nog en strukit med helt och hållet och sörjer lite att ens trädgård inte är större och kräver mer arbete;) Vi skördade spenaten igår och det blev en hel del… Nybörjartur är väl mitt recept för lyckad spenatodling? Odlingslådan har sol på sig precis hela dagen så den har väl sitt finger i spelet. Plus att vi ju pratar med våra blommor och växter varje dag, lillträdgårdsmästaren och jag;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s