Hela dagen utomhus.

20160522_trädgård-2

De vackra fylldblommiga tulpanerna liknar lite pioner. De riktiga pionerna har redan små knoppar de också.

Igår spenderade jag hela dagen inomhus i en fotostudio så det kändes rätt att spendera hela dagen utomhus idag istället. Ni får därför tyvärr vänta på bilder av min nya fina tavla en dag till. Medan flickorna  lekte  hela dagen med grannarna och sprang mellan gårdar och lekplatser, satt jag själv inte en fot utanför vår gård idag (förutom en joggingtur i centralparken med en podcast av The Minimalists i öronen).

Det har blivit både byggande av nya hyllor samt uppstädning och omorganisering av det mindre av våra uteförråd. Omorganiseringen av det andra uteförrådet är också igång (hurra!). Jag har tvättat både vagn som skall säljas och staket som skall målas. Bland annat. Vi har ätit vår första grillmiddag utomhus för i år och allmänt bara kännt oss riktigt produktiva och nöjda.

20160522_trädgård-620160522_trädgård-7

Årets första egna jordgubbar skördades också idag. Hela två stycken. Dessutom hittade vi tre ärtskidor i våra odlingslådor. Det tar sig. Med basilika, sallad och dill är vi redan självförsörjande för sommaren (fröodlingarna som tog upp nästan halva matsalen ).

20160522_trädgård-820160522_trädgård-9

Annat som börjat blomma denna vecka är vår aningen vildvuxna Clematis. Tur att den hann börja blomma för den skall snart klippas ner helt då hela vårt hus skall målas utifrån de två första veckorna i juni.

20160522_trädgård-1

Blå mossflox.

20160522_trädgård-10

Lila papegojtulpaner.

20160522_trädgård-11

Liljetulpaner.

20160522_trädgård-12

Så gott som alla tulpanlökar jag satte ner på hösten har kommit upp och börjat blomma. Jag är ganska shockad, för jag var säker på att en stor del skulle bli mat åt hararna, som springer omkring här i nejden och förser sig med godsaker. Tydligen har grannarnas krokusar smakat bättre.


Tällä viikolla meidän puutarhassa kukkivat alppikärhö, sammalleimu sekä kerratut, lilja- ja papukaijatulppaanit. Sesongin ensimmäiset kaksi mansikkaa nautittiin myös.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s