Jag kommer aldrig att.

20160516_Kudden-1

Som tur har jag blivit såpass vuxen att jag fattat att sluta använda uttrycken ”Jag skulle aldrig…”, ”Jag kommer aldrig att…” osv. Förr eller senare märker man ändå att man måste äta upp sina ord. Jag vet att jag för ett par år kläckt ur mig (åtminstone i tanken) att ”Hello Kitty eller Angry Birds skräp kommer inte att komma över tröskeln till mitt hem”. Sen dess har det blivit både det ena och det andra- Förstås.  Framförallt ett välkomnande av de arga fåglarna som en del av familjen i och med makens jobb. Lördagen gick helt i de arga fåglarnas tecken med  bio och stor barnfest i och med att Angry Birds filmen hade premiär.  (detta är inte sponsrat på något sätt, men nog tycker ni väl att jag kunde få en nackmassage för dethär?)
20160516_Kudden-420160516_Kudden-6

Och jag som sagt att det ibland skulle kännas befriande att måla precis alla barnens leksaker svarta och vita för att de skulle smälta in i inredningen bättre kan nu konstatera att de arga fåglarna ju passar in i vårt vardagsrum. Soffan har nämligen fått en ny sommardyna, som jag släpade hem från Stockholm dagen innan.

Tyget är en klassiker från Svenskt Tenn. Såhär står det om tyget Mirakel på deras hemsida:

”För Josef Frank var naturens färger och former i inredningen ett sätt att kunna andas och känna frihet i slutna rum. Mirakel är ett av hans tidigaste mönster, ritat på 1920-talets senare hälft. Det lär ha fått sitt namn efter att Frank yttrat ”det var ett mirakel att en så liten rapport kunde ge upphov till något så storslaget.” 20160516_Kudden-2 20160516_Kudden-3Dagens blommor består av blommande kvistar från ett av våra äppelträd och Förgätmigej  plockade av flickorna. Iklädda sina Angry Birds hupparen, såklart. 

Ja, jag har också en egen likadan rosa huppare, såklart.


Sohvallamme juuri nyt: tyyny Jpsef Frankin suunnittelemasta klassikkokankaasta sekä Chuck, Red ja Bomb. Sulassa sovussa.

5 thoughts on “Jag kommer aldrig att.

  1. Jo, det kan vara spännande att ibland märka att man gör/har saker man för bara ett tag sen inte kunde tänka sig av en eller annan orsak 🙂

    Fin dyna! Jag har efter långt övervägande för några månader sen låtit klä om en fåtölj hos oss i tyget ”Under ekvatorn” som är ganska likt. Trots att det är ett ganska maffigt och dominerande mönster tror (hoppas..) jag att jag inte tröttnar. Tycker att fåtöljen ger en skön färgklick som bryter av mot en annars lugn färgskala 🙂

    • Alltså er fåtölj är säkert helt underbar!!! Älskar just när man har något i inredningen som bryter helt mot den annars dominerande stilen/färgskalan! Jag skulle själv vilja bli bättre på det (att ha ett par färggranna mjukiskräk i soffan räknas inte riktigt…). ”Under ekvatorn är enligt mig ett av de absolut finaste mönstren och jag stod länge och velade mellan det och Miraklet. Valet föll denna gång på miraklet för jag får cellbiologiska vibbar av det, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s