Faten.

20160510_viktigt-7

20160510_viktigt-6Såhär såg korkbänken vid matsalsfönstret ut ännu för någon vecka sedan. Nu har alla de gröna kompisarna fått flytta ut och blivit omplanterade antingen i krukor, i odlingslådor eller i blomrabatter. Istället har bänken blivit favoritplats för Bella att ligga och lapa sol på. Samt för tillfället platsen för min nya fatinstallation.
20160510_viktigt-420160510_viktigt-5Faten är från Ikea ur den nyss utsläppta kollektionen ”Viktigt” som gjorts i samarbete med Ingegerd Råman. Såhär står det på Ikeas hemsidor om kollektionen:

”VIKTIGT är en handgjord kollektion som gör ett starkt intryck genom det lågmälda. Bara att hälla friskt vatten i ett klart glas kan vara fantastiskt. Kollektionen är skapad av Ingegerd Råman, en av Sveriges mest kända glasformgivare och keramiker, och Nike Karlsson och Wiebke Braasch från IKEA. Utöver glas och keramik, är bambu och andra naturfibrer material som kännetecknar VIKTIGT. Skönheten ligger i det funktionella. Det handlar om millimetrar. Ständiga korrigeringar och förbättringar. Arbetet med kollektionen har inneburit att kontinuerligt skala av tills endast det grundläggande finns kvar.”

Inte så svårt att förstå att faten tilltalar mig. Flera av de andra produkterna var också snygga, men vi hade inget behov av något annat just nu. Denhär fåtöljen var jättesnygg i verkligheten och skulle passa ypperligt på vår terrass, men den är tyvärr endast menad för inomhusbruk. 
20160510_viktigt-1
20160510_viktigt-2 ”Har du fotat färdigt nu så jag får lägga mig ner igen? Jag måste ju ta vara på de sista strålarna från kvällssolen!”20160510_viktigt-3Uudet mustat lautaset Ikean uudesta Viktigt mallistosta. Eleettömän kauniit. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s