Kompisarna på fönsterbrädet.

Plantor-2

Som ni kanske märkt dras jag mot det minimalistiska tänket både inom inredning och mycket annat också här i livet. Allt för att maxiera de saker man verkligen njuter av förstås. En vacker enkel blomma och ett glas med vitsippor plockade av ens egna barn på ett tomt matbord till exempel tycker jag är fint. Less is more, het enkelt.

Plantor-1Plantor-5Men så zoomar man lite utåt från blomman och bordet och möts av en aning mindre minimalistisk samling av krukor med plantor. More is more med andra ord. I år har det blivit både lite det ena och det andra uppväxt från frön eller från sticklingar. Dethär skall förhoppningsvis bli örter, sallad, bönor, ärter, tomat och en mängd olika blommor.

Plantor-6Plantor-3En hel del har vi sått tillsammans med flickorna (ni kan ju föreställa er den mängd mull som funnits både här och där och överallt efter våra planteringssessioner). Som guide har vi använt min gamla bok från slutet av 1980-talet. Härlig illustration.

Plantor-4

Ser ni vad dethär är? Det är den första ranunkeln sticker upp! Det blir en blandning av vita, rosa och röda ranunclar som skall pryda terrassen i år. Det kommer att bli en fin och varm sommar i år, för en sådan har jag beställt!

2 thoughts on “Kompisarna på fönsterbrädet.

  1. Ping: Hela dagen utomhus. | muminmamman

  2. Ping: Faten. | muminmamman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s