Bloggidentitetskrisen.

20160425-1Vad ska man göra då man drabbats av nån slags bloggidentitetskris? Det är inte frågan om nånslags egentlig bloggtorka eller brist på idéer jag skulle vilja skriva om, utan mera att Muminmamman Maria inte längre känns som mig och det på något löjligt vis hindrar mig från att skriva. Muminmamman Maria känns mera som den version av mig som jag var för ett par år sedan då mitt liv såg lite annorlunda ut med mycket fokus på tre småttingar. Livet då var varken sämre eller bättre utan bara annorlunda från nu.
20160425-320160425-2Kanske det bara är bäst att ta det lite lugnt och låta allt mogna i knoppen en stund till. Fundera om lösningen skulle vara att bara byta namn på bloggen? Att begrava Muminmammann Maria och helt enkelt gå vidare med den bloggidentitet som känns mer som mig i dagsläget?

14 thoughts on “Bloggidentitetskrisen.

 1. Ett namnbyte kan ha stor betydelse. Främst för en själv, tror jag. En nystart med ny energi, fokus och gnista. (Eller så är det bara ett namnbyte och påverkar en knappt alls, haha..)
  För mig för namnet tankarna främst till barn och livet kring dem, men som någon skrev så är det nog olika för olika personer, vad man tänker på när man hör ordet Muminmamma.
  Lycka till, jag ser fram emot fortsatta inlägg oavsett vad det står högst upp på sidan 🙂

  • Tack, du har helt rätt! Jag märker att jag har väldigt tudelade tankar om namnbytet, fast det ju sist och slutligen bara är ett namnbyte och inget annat! En del av min professionella livskris antar jag;)

 2. Tycker inte alls att det är konstigt eller ”fel” att bloggen ändras med livssituationen, och som andra kommenterat är ju adressen inte mumin-relaterad. Sen kan du ju också ändra din uppfattning om vad en muminmamma innebär, vilket som nu känns mer lätt/rätt. Hoppas på fortsatt bloggande ändå 🙂

  • Tack! Exakt så, kanske en muminmamma Esbo versionen? En som inte gillar att laga vardagsmat åt matkrånglig 4-åring eller gå omkring med en väska på handleden, men som gillar att tassa omkring i blomlandet och gillar randigt? Inte randigt som i förklädet, utan randigt som i marimekkorandigt, fast det förstod du ju såklart;)

 3. Ja, mig kvittar namnet bara bloggen fortsätter:). Har inte tänkt så mycket på Muminmamman då ditt namn syns uppe i adressen, men förstår ju att det är annorlunda för dig som i tiderna döpt bloggen!

 4. Fast så inredet väl muminmamman, städar, planerar och organiserar. Då hon inte lagar mat. Så helt fel är det väl inte heller. 😉 Men ja, förstår dig. Som tur har du ju ditt riktiga namn med redan i adressen, så det borde ju inte vara ett problem att bara byta. Fast så igen, muminmamman är ju den ”du” man lärt känna. Får du inråddat det tillsammans med nåt annat kanske? 😀 Muminmamman- the professional organizer. 😉

  • Tack för din fina kommentar! Så är det ju, jag är ju muminmamman Maria men ändå inte. Fast precis som du säger så gör ju den riktiga muminmamman allt det du skriver och egentligen sköter inte hon så mycket barn…Organizing by muminmamman kanske;)

 5. Jag hoppas ivarjefall på en fortsättning. Gillar dina inlägg om förvaring, inredning och gärna mer trädgårdsuppdateringar. 😉

  • Tack, snälla du! Det är ju nog de saker jag vill och kommer att fortsätta med! Trädgårdsinlägg från vår lilla gård lär det bli en hel del kommande månaderna. Jag väntar så p åatt alla perenner skall börja blomma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s