Blomutmaning.

040416-1Det finns ingen risk för att vi kunde bli självförsörjande när det gäller bär eller grönsaker där vi bor nu. Om inte annat så ser nog hararna och koltrastarna till att vi inte skall kunna mumsa i oss allt för mycket själva. Så vi satsar på nöjesodling istället, främst för barnens skull. I år blir det ärter, sallad, olika örter och spenat, samt jordgubbar och tomat. Åtminstone.

Men självförsörjande när det gäller blommor att ha i vas har jag tänkt att vi skall vara mellan april och oktober. Min lilla utmaning för i år är att varje vecka ha olika blomarrangemang i vas tagna ur egen trädgård (skogen eller ängen i närheten duger också emellanåt). Halvfusk är också tillåtet, såsom det blev direkt denna vecka, för syrenkvisten plockade jag faktist in redan för en vecka sedan och bladet är från en krukväxt vi har inomhus.
040416-2 040416-4

Helt underbart (och varmt!) med kvällsljuset i vardagsrummet! Fatta att bilderna är tagna efter klockan sex på kvällen.

4 thoughts on “Blomutmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s