Trädgårdsfix.

9På grund av magsjuka (inte hos oss, som tur) blev dagens kalas inhiberat, och söndagen blev istället både lugn och avslappnande med cykelutfärd och trädgårdsjobb som de största programpunkterna.

Söndag har varit vår trädgårdsfixardag i ett par år nu och det är skönt att kunna konstatera att i princip ett par timmar jobb i veckan räcker för att upprätthålla vår lilla trädgård i skick. Idag var det dags för årets första, och nu gick tiden främst åt att rensa bort torra löv som vi haft på blomrabatterna över vintern och att inspektera hur våren är på kommande. Samt att spela kubb, hoppa hopprep och blåsa såpbubblor, naturligtvis. Jag tänkte i år följa försöka dokumentera och följa med vad som händer i trädgården lite noggrannare, så ni får räkna med ett trädgårdsinlägg de flesta söndagar.

kollage2aInga blad har ännu spruckit fram ordentligt i vare sig träd eller buskar, men helt klart  händer det saker under mullen. Här syns pioner (det röda), syren och allium. Samt lite av alla våra frösåddar som håller på att ta över alla fönsterbräden inomhus.

kollage1a

Jag trodde aldrig att jag skulle vara kapabel att bli en av dem som trivs och verkligen njuter av att pyssla på i trädgården. Men som tur överraskas man av livet gång på gång. En överraskning blir det också vad dessa tulpaner blir för färg och sort, för jag har inget minne av vad det var jag grävde ner i höst. Lite spänning här i förorten.

2 thoughts on “Trädgårdsfix.

  1. Jag är likadan. Såg ju på hur mamma och mormor kämpade med sina trädgårdar när jag var yngre. Idag önskar jag att vår lilla gräsplätt var liite större så att jag kunde få rum med lite mera trädgård. 😉

    • Jag kunde aldrig förstå varför mina föräldrar frivilligt grävde i mullen om somrarna då man istället kunde ligga på en solstol och läsa en bra bok;) Det kanske kallas för att bli vuxen då man gillar både grävandet och läsandet!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s