Grått, snyggt och bekvämt.

IMG_7430_Fotor_Fotor800

Grått och svart.

Origami och grafiskt.

Naturmaterial och all slags enkelhet.

IMG_7419_Fotor_Fotor800

Harmoni för både kropp och knopp.

Denna underbara grå kjol* med löstagbar rosett från EmmaLotta Design syddes enligt mått åt mig. Jag skall visa mer bilder på kjolen en annan dag med mer tid, för den passar perfekt in i min ganska strikta filosofi angående kläder: det skall vara hållbart mode, snyggt, perfekt storlek åt just mig, enkelt, bekvämt och lätt att kombinera med de plagg jag redan äger.  Inget mer och inget mindre. Jag har skrivit lite om min filosofi angående kläder i detta inlägg.

IMG_7427_Fotor_Fotor800 Jag virkade ett par grå ballerinatossor åt mig för att matcha kjolen. Samma stil och samma garn som i  handledsvärmarna. Även om vädret är varmare nu, kan lättfrusna jag absolut inte gå omkring här hemma utan yllesockor, så dessa är passliga att ha på fötterna.  
IMG_7435_Fotor_Fotor800

Efter detta är det knappast svårt att gissa att samarbetskollektionen mellan Iittala och Issey Miyake som släpptes idag i Stockholm får 11 poäng av 10 möjliga av mig. Klicka in här.

*kjolen har jag fått via bloggen.

————————-

Harmaa ja musta. Origami ja luonnonmateriaalit. Kaikenlainen yksinkertaisuus.  

Tämän ihanan harmaan hameen sain mittatilauksena EmmaLotta Designista ja tossut virkkasin samasta langasta kuin rannelämmittimet. Nämä kaksi vaatetta edustavat täysin minun vaatefilosofiaani: vaatteiden kuuluu olla kestävää muotia, yksinkertaisen tyylikkäitä, mukavia, minun päällä istuvia sekä niiden kuuluu sopia olemassa oleviin vaatteisiini.

Yksinkertaista harmoniaa edustaa myös tänään Tukholmassa lanseerattu yhteistyö Iittalan ja Issey Miyaken välillä. Täysi kymppi! Täältä pääsee ihastelemaan kokoelmaa.

*hame saatu blogin kautta.

4 thoughts on “Grått, snyggt och bekvämt.

  1. Vilka härliga tossor o kjolen ser såå fin ut
    Jag kämpar här med att ordentligt komma igång med att rensa här hemma..skulle vilja gå igenom varje enskilt föremål o fundera om det behövs eller ej. Men hur hitta den tiden med jobb, barn etc känns utmanande. Vill rensa rensa rensa. Och organisera organisera organisera. Vi har väldigt få kvadratmeter i vårt hem och skulle behöva få så effektivt o trevligt som möjligt med det vi har.

    Dessutom borde jag efter flera år hemma även uppdatera min egen garderob..sätta bort allt noppigt o slitet osv osv…ojojoj…
    Kunde du inte lite inspirera och få mej igång 😉

    • Jag skulle gärna vilja ge dig ett par extra timmar i dygnet för att hinna med de projekt du önskar, men vet tyvärr inte hur man gör det. Kanske det lättaste systemet för dig vore att göra lite varje dag, typ sätta timer på 15 min. och rensa och organisera vad du hinner under den tiden. Varken mer eller mindre. Ibland känns det för övermäktigt att börja alls då man tänker på hela projektet i sig, men delar man upp det i små etapper så kanske det blir lättare. Har du en minirensnings/organiseringsstund så gott som dagligen hela våren lär du nog se resultat om du samtidigt stoppar inflödet av onödiga prylar in i hemmet. Inte lika roligt och effektivt som att sätta en vecka av sitt liv på att bara rensa, rensa, rensa, men man måste acceptera den livssituation man lever i för stunden och försöka sitt bästa. Glöm inte att belöna dig själv efteråt! I ditt fall det tillochmed kunde vara att unna dig något nytt plagg efter att du nått något mål (som att rensa i 15 min dagligen i en månad). Kämpa på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s