Arbetsrummets lilla förändring.

IMG_7303_Fotor800IMG_7304_Fotor800

Såhär blev sen arbetsrummet efter min lilla ommöblering igår. Nu kallar jag det tillochmed arbetsrum utan citationstecken, för det känns som om jag faktist kommer att sitta vid min sida av bordet och arbeta. Det finns mera plats nu då skivan blev lite längre och printrarna inte längre tar plats av bordsskivan. Den ena printern finns nu i hörnet och den andra skall vi helt bli av med för den är överlopps. En liten vinst åt mig i det hopplösa minska-antalet-teknikprylar-i-hemmet-kriget. Nu kommer ljuset genom fönstret också rätt då det kommer från sidan och inte rakt framifrån. Jag är högerhänt och min man vänsterhänt så borden och datorerna kunde sättas symmetriskt mittemot varandra. Jag tycker de helt enkelt är mindre dominerande såhär.

Mattan byttes också ut och är nu äntligen tillräckligt stor. Denhär mattan var tidigare under soffan och soffborden. Nu söker de en ny mattkompis istället. Den randiga papperssnöremattan som tidigare fanns här flyttade däremot till vårt sovrum.

Den stora tygtavlan funderar jag om vi skall byta ut mot ett kollage med flera mindre tavlor (ja, den är sned på fotona, märker jag nu!), men den tanken får ännu mogna. Alla förändringar kan ju inte ske på ett och samma dygn.

IMG_7294_Fotor_Fotor_Collage1 Små saker gör stor förändring. Jag är helt nöjd, men medger att jag knappast aldrig kommer att bli riktigt nöjd med detta utrymme. Så länge jag åtminstone delvis kommer att jobba hemifrån måste jag ha en någorlunda vettig arbetsplats (och maken behöver en nöordhörna). Sen då barnen är utflugna och jag kan överta ett av deras rum som mitt arbetsrum är min vision att detta utrymme blir ett rum för en flygel och inget annat. Sen har jag ju också en massa tid att sitta och klinka på den, inbillar jag mig. Sen.

IMG_7294_Fotor_Fotor_Collage2

Tulpanerna som jag gillar dem som mest just nu. Inte som nyköpta och krispiga, utan som böjda och slappa just innan de tappar sina blad. Sådär lite bohemiskt bara nertrottade i vasen. Lite kontrast mot allt det kantiga.

——————–

Kuvia työhuoneen pienestä muutoksesta. Pöydät ovat nyt vastakkain, jolloin tilaa on kummallekin vähän enemmän ja valon suunta ikkunasta on oikea kun se tulee sivulta eikä edestäpäin. Raidallinen paperinarumatto muutti makuuhuoneeseen ja tilalle siirsin olohuoneessa olleen valkoharmaan villamaton. Nyt matto on tähän tilaan oikean kokoinen eikä liian pieni. (Vinossa oleva) kangastaulu sai vielä jäädä, mutta mietin että sen tilalle voisi tulla jonkinlainen kollaasi useasta pienemmästä taulusta. Näillä mennään nyt ja seuraavaksi alkaakin olohuoneen maton etsintä. Matot ovat tässä taloudessa se suurin murheenkryyni noiden kahden karvaisen perheenjäsenen takia.

Annonser

4 thoughts on “Arbetsrummets lilla förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s