Färdiga och påbörjade projekt.

IMG_7157_Fotor800Denhär helgen känns som om den hållit på i en hel evighet. Vilket är bara positivt. Kanske för att vi för en gångs skull inte hade något program inbokat. Så det har blivit både bio i Iso Omena för hela familjen och lite kompishäng. Naturligtvis också en hel del snöarbete, snökojbygge och pulkaåkning. Dessutom har vi fått gjort lite små projekt här hemma också.

”Det finns inget beständigt förutom förändring”, sade Herakleitos nångång på 500-talet f.Kr. ”Det finns inget beständigt inom inredningen i vårt hem förutom förändring”, konstaterade min man idag då vi bar bort Beståskänken från matrummet.

IMG_7138_Fotor800IMG_7140_Fotor800

I dethär inlägget syns Beståskänken ännu på sin plats under tygtavlan. Det vi gjorde idag var att vi tömde köksöns skåp på matrumssidan, som innehållit det mesta av flickornas pysselmaterial och flyttade över dem till Leias rum istället. Det ritas och pysslas mest där nuförtiden så det är ett vettigare ställe för förvaring av pysselböcker och pennor och hamapärlor och allt annat livsviktigt i pysselväg.  Istället flyttade jag allt som funnits i Beståskänken över till köksöns skåp och således blev Beståskänken tom och överflödig.  Ut med en förvaringsmöbel och in med luft och rymlighet. Jag gillar!

IMG_7147_Fotor800

Ett annat projekt som blev färdigt i helgen var projekt sänglampa åt mig. Vi flyttade ju hit för nästan fyra år sedan och jag har varit utan en ordentlig sänglampa sedan dess. Till en början kändes det inte så aktuellt då sängen ockuperades av en liten baby om nätterna och att ligga och läsa i sängen före läggdags kändes ganska lite avlägset  mitt i småbarnsrumban. För två år sedan flyttade Laura ut ur rummet och sen dess har jag tänkt att en funktionell lampa vore bra att ha även på min sida av sängen. Det blev lite velande och funderande fram och tillbaka, men till slut föll valet på mitt första alternativ i alla fall. Som de flesta gånger. Med Stockas julrabattsedel blev Arne Jacobsens vita klassiker dessutom betydligt billigare. Paketet anlädde förra veckan och borrades upp nu i helgen.

IMG_7159_Fotor800

Mitt nyaste påbörjade projekt, den stickade filten, framskrider också. Åtminstone alltid emellan varven då gamla fröken Bella behagar flytta på sig från det mjuka och varma underlaget. Åtminstone är det bevisat att den färdiga filten kommer att uppskattas av en av familjemedlemmarna.

——————–

”Muutoksen maailmassa yksi asia on muuttumaton: taukoamaton muuttuminen”, sanoi Herakleitos joskus 500 e. Kr. Samaa koskee mieheni mielestä meidän kodin sisustusta. Aina muuttumassa. Tämän päivän projekti oli tyhjentää keittiön niemekkeen ruokapöydän puoleiset kaapit ja siirtää siellä olleet lasten piirustus- ja askartelujutut Leian huoneeseen. Nykyään meillä ei piirretä enää niin paljon ruokapöydän ääressä, vaan Leian huoneen lattia on kuulemma kivempi askartelupaikka meidän kolmikolle. Beståsenkin tavarat siirsin niemekkeen kaappeihin, joten senkki jäi tyhjäksi ja turhaksi ja siirrettiin pois (Tältä huone näytti vielä eilen). Nyt on vähemmän säilytyskalusteita ja enemmän ilmavuutta, jess! 

Lisäksi sain yölampun seinään minun puolelle sänkyä (johan me ollaan asuttu täällä lähes neljä vuotta). Se on toimiva. Ja ihana. 

Bellakissan mielestä viikonlopun paras projekti on kuitenkin keskeneräinen viltti, josta tulee todella lämmin ja pehmeä.

 

6 thoughts on “Färdiga och påbörjade projekt.

  1. Nog har ni det behagligt vackert hemma hos er. Vill bara se meeera. Förändringen kliar i mina fingrar också, men jag får så lov att nöja mig med nya kuddar den här gången. 😉

    • Tack massor, snälla du! Vi trivs här hemma och det är ju vad som är huvudsaken! Nya kuddar är bra, du har ju inte riktigt samma tid att förändra hemma vad jag har, kan jag tänka mig, då du har en liten och en lite större ”hjälpreda”;)

  2. Ååh vad skönt att få saker undanstökade, tyvärr blev det inte så för oss då vi körde till stugan… Men förhoppningsvis nästa helg!
    Skön kväll dit!

    • Ja, så är det! Även om matsalsprojektet aldrig ens hann komma upp på en To Do lista då jag kom på att vi skall göra det igår på kvällen;) Fast ni verkar istället ha tagit 100% tillvara på vintern istället, det är viktigt det också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s