Växter och kurser.

IMG_6770_Fotor800 IMG_6776_Fotor800Man skall inte underskatta de fysiska och psykiska fördelarna med att omge sig med grönväxter och blommor. Enligt min inredningsfilosofi rymms det alltid en växt eller flera i hemmets precis alla rum. Jag skall nog ta och skriva ett längre inlägg om grönväxter hos oss nån dag.

IMG_6778_Fotor800 IMG_6781_Fotor800

Nu blommar julens allra sista hyacinter. Nästan så doften känns genom rutan, eller hur!?

Igår kom jag hem från Lovisa där jag höll en kurs efter klockan 22 och tydligen var det lite för sent för min lilla hjärna. Jag som typ aldrig brukar komma ihåg mina drömmar drömde hela natten (kändes det som) om värsta prylkaoset då hela Esbos befolkning hade fått för sig att dumpa sina onödiga prylar hemma hos oss i vårt vardagsrum. Det var ingen angenäm dröm för en Organiserare kan jag lova… Nåja, det var ju bara en dröm och idag var känns det som motvikt oerhört skönt att sitta framför datorn med sina studieuppgifter endast i sällskapet av tystnad, eld i spisen och doften av hyacinterna.

I slutet av februari blir det förresten en kväll med lite kaos i Österbotten istället. Jag håller en föreläsning om kaoshantering på Korsholms vuxeninstitut den 23.2, dvs tisdagen före Österbottens sportlov. Här kan man läsa mer om det. Kanske vi ses då?

——————

Tänään teen opiskelutöitäni hiljaisessa kodissa vain takkatulen hiljainen räiskintä ja joulun viimeisien kukkivien hyasinttien tuoksu kaverina. Kissat ovat paenneet saunan lauteille, kuten useimpina aamupäivinä. Rakastan kukkia ja viherkasveja ja mielestäni kodissa ei ole ainoatakaan huonetta mihin ne eivät sopisi väriä ja piristystä tuomaan. Kasvien positiivista vaikutusta ei kannata  aliarvioida joten taidampa kirjoittaa viherkasvisisustuksesta kodissamme vähän laajemmin joku päivä. Ihanaa tiistaita!

Annonser

6 thoughts on “Växter och kurser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s