Vinterfint.

IMG_6801_Fotor Vårt hem i sin vinterskrud idag. 30 cm snö gör att våren känns mycket avlägsen även om det firas tulpanens dag idag och även om många verkar vilja lura fram våren snabbare genom att ta fram våriga textiler. Vet ni vad? Våren den kommer nog i sinom tid även om man väljer att njuta av den årstid som pågår just nu istället. I två år har vi suktat efter en ordentlig snörik vinter och nu när vi äntligen fått den tycker jag det nog är bäst att njuta av den för fullt.

IMG_6788_Fotor_Fotor_Collagefr1

Idag blev det skrinning och pulka och imorgon fortsätter skidskolan på Hjortlandet. Jag kommer inte ihåg att jag njutit såhär mycket av vintern på många år. Jag tror det beror på att jag också i praktiken blivit bättre på det jag strävat efter en längre tid: att faktist njuta av stunden och att vara nöjd precis var jag är just i denna stund. Inte alltid tänka ”sen, när…” Plus att jag inte längre har tre små barn som behöver hjälp att påbyltas från topp till tå, utan de klarar det helt själva (bara viljan finns).  Plus att jag äntligen verkat hitta vantkombinationen som fungerar för mig: 100% yllevantar + extra handledsvärmare + Hestras tjocka stora skinnhanskar! Inga frusna fingertoppar här inte! Det, om något är vinterlyx!

———

Talvikuvia talostamme tänään. Täällä nautitaan talvesta täysillä eikä haikailla kevään perään vielä ollenkaan. Eletään vaan tässä ja nyt. Onhan tätä lunta odotettu jo kaksi pitkää vuotta. Tänään vuorossa oli luistelua ja pulkkailua, ja huomenna jatkuu Peuramaan hiihtokoulu.  

Annonser

4 thoughts on “Vinterfint.

  1. Jag har lärt mig att uppskatta vintern lite mera än vad jag kunde förut, för kyla är egentligen inte alls min grej. Men jag har bl.a. lärt mig att klä mig ordentligt m.m., sen kan man ta så vackra foton! Enda nackdelen är problemen med torra händer och läppar, små utslag jag kan få runt ögonen vid kallt väder m.m. Men man får bara försöka stå ut med de detaljerna 🙂

    • Kyla är nog inte alls min grej heller, jag fryser jättelätt och går omkring med dubbla yllesockor och halsduk inomhus fast vi bor i ett helt normalt uppvärmt hus (flickorna har oftast inte ens strumpor på sig). Jobbigt med problem med kylan! Själv lider jag bara av att alldeles för lätt få vita fläckar på kinderna av kylan, men som du sa så känns det som om det är värt det;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s