Lekrummet just nu.

IMG_6701_Fotor800

En titt genom dörren till flickornas lekrum. Såhär ser det ut på kvällarna då lekarna är bortstädade. Vi har alltså lekrummet och sovrummen skilt. Det fungerar jättebra för oss. Lekrummet är ett av de rum som jag fortfarande är mest nöjd med här hos oss. Dels befinner det sig bredvid köket och vardagsrummet (=familjen känns nära fast man leker i rummet) och dels är det ett ganska stort rum (=många barn rymms in samtidigt utan att det blir trångt). Jag har velat ha det ganska sparsamt möblerat med en stor golvyta så det finns tillräckligt med plats att sprida ut lekarna på. Dock sprids leksakerna naturligtvis ut till vardagsrummet varje dag i alla fall, och så skall det få vara också.
IMG_6703_Fotor800

Den nötta aaltostolen som fortfarande väntar på att få nya sadelfjordar och möjligtvis en slipning av träet, finns numera här i rummet. Främst för att det inte riktigt finns ett vettigt annat ställe för stolstackaren. IMG_6705_Fotor800I lekrummet leks det och det betyder naturligtvis att saker och ting blir lite nötta i kanten. Våffeltygspåsen är hela 29 år (!!) gammal och syddes av mig i förskolan. Jag kommer ihåg att 6-åriga jag var riktigt, riktigt stolt över påsen. Den stackars handlösa apan fick Tilda i 1-årsdag. Såhär mini (och hårlös) var hon sommaren 2011.

IMG_6707_Fotor800Böcker och tavlor. Man kan inte precis kalla rummet färglöst fast möbler, väggar och golv går i vitt, grått och ljust trä.
IMG_6710_Fotor800

Hyacinter och eukalyptusblad. Väldoftande och vackert. Tips 1: köp hyacinter efter julen, då de kostar bara en bråkdel av vad de kostade innan jul och ge dem rikligt med vatten så stjälken växer sig lång.  Knipsa sedan av dem och använd som snittblommor, så känns de inte så juliga, tycker jag. Tips 2: Olars Prisma säljer eukalyptusblad. Min favoritbutik levererar, som alltid.

IMG_6715_Fotor800Vid bordet vid fönstret sitter flickorna ofta och leker, sjunger och filosoferar. Eller vad de nu håller på med. Denhär stackars mamman får ju inte numera vara med i lekarna utan duger främst bara då det skall pysslas, pusslas eller spelas. Nej, jag klagar inte.

IMG_6724_Fotor800

Snöflingan som hänger i fönstret är väl egentligen en julprydnad, men får nog hänga kvar i fönstret hela vintern.

Imorgon tänkte jag visa hur vi ordnat leksakerna i lekrummet. Det har väl skett lite ändringar det senaste året där också i och med att barnen vuxit och leksakerna delvis bytts ut.

————————-

Tyttöjen leikkihuone tänään. Meillä on pyritty pitämään lattia mahdollisimman tyhjänä, jotta leikit mahtuvat paremmin. Huomenna lisää lelujen säilytyksestä. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s