Islyktor och yllesockor.

IMG_2624_Fotor800

Det blev ingen julinredningsfotografering som planerat hos oss idag. Julgranarna gav upp, började sloka ledsamt och ville promt bli utkastade, så julen städades ut ur huset igår på kvällen. Barr lär vi väl hitta under mattan ännu efter midsommaren.

Istället blev det ett inredningsreportage av hemmet i vinterskrud vilket passade ypperligt en dag som idag då termometern visade långt under -20 grader och snön glänste gnistrade vit. Det var ett nöje att ha den härliga och proffsiga  Kivilahti / Keltanen duon på besök idag och det blev många fina bilder både inne och ute mellan allt prat om allt mellan himmel och jord. Att bland annat den ena katten hade lös mage eller att ett ämbar som jag gjort en islykta i exploderade på terrassen, var bagateller som vi inte behöver bry oss om. I inredningsreportage ligger fokuset på det vackra, precis såsom jag vill se på min omvärld.

Vinter inredning hos oss betyder mycket tända ljus, yllesockor, eld i spisen och mjuka textiler lite överallt. Jag har idag fått en nyvunnen respekt för alla klädmodeller som fotas halvklädda utomhus i isig kyla. Att stå ute i kylan idag en stund och posera i både tjock jacka och mössa och hålla i en islykta kändes tillräckligt hard core för en som lätt fryser som jag. Barnen var bara glada och åkte glatt peffis på bakgården.

———-

Meillä oli tänään kiva päivä. Ihana ja huippulahjakas Kivilahti / Keltanen duo kävi tekemässä kodistamme talvisisustusjutun. Talviseen sisustukseen kuuluu paljon kynttilöitä, villasukkia, takkatuli sekä lämpimiä tekstiilejä vähän kaikkialla. Sekä tietenkin jäälyhtyjä.

5 thoughts on “Islyktor och yllesockor.

  1. Åh, det där är lite min hemliga (inte mera uppenbarligen :P) dröm, att vara med i en inredningstidning! Dels för ”äran”, och dels bara för att få se hur fotografer m.m. jobbar, vilka vinklar de väljer, hur hemmet sen faktiskt ser ut i själva tidningen! K & K är ju väldigt duktiga också! Tänker mig att ert hem är ganska Deko-aktigt 🙂 Du får hålla oss informerade!

    • Det är just fotografarbetet som är spännande att följa med. I vårt fall blev det just ingen ”styling” eller retuschering, men ändå kommer antagligen bilderna att se lite annorlunda ut än vad man själv ser genom sina egna ögon (eller sin egen kameralins). Det roliga var att för Kodin Kuvalehti ville tidningen och fotografen att det skulle vara så mycket färg som möjligt, medan K & K ju kör ofta med en mer ”färglös” linje, så jag fick vara klädd som mig själv i svart och grå yllesockor och ingen klagade över att vi inte äger hemtextiler i annat än grått, vitt och svart;) Månne inte det blir din tur också nångång att vara med i ett reportage!?!

    • Jag vet inte ännu med säkerhet och antagligen kommer det först nästa vinter då reportagen till denhär vinterns tidningar antagligen redan bestämts;) Du får börja med att kolla nyaste Kodin Kuvalehti istället;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s