Tavelvägg.

IMG_5476_FotorLLekrummet sett från dörren. Då Leias stora loftsäng och skrivbord flyttade ut från lekrummet blev det mera plats att leka på på golvet, men samtidigt såg den tapetserade väggen lite onödigt kal ut. Det är tre meter högt till tak här även om det är rummets lägsta kant. Idag spikade jag upp ett kollage av tavlor som vi valt tillsammans, flickorna och jag.

IMG_5480_FotorLSåhär blev det. Det är en mix av egna teckningar, prints och foton. Jag ville spika spikar endast i hörnen av salmiakfigurerna på tapeten, för att minimera synligheten av hål ifall man nångång tar bort tavlorna. Det blev lite av en utmaning att försöka få tavlorna någorlunda symmetriskt, då storlekarna på ramarna varierar. Å andra sidan behövde jag inte mäta något utan bara spika i hörnen så själva upphängningen gick på ett par minuter. Det blev inga perfekt raka rader men vi kan ju kalla det sympatiskt och vingligt istället. Tavlorna lär bytas ut med jämna mellanrum då en ny favoritteckning skall upp på väggen.

IMG_5482_FotorL Lekköket fick flytta tillbaka till sin ursprungliga plats och ovanför det hänger Miss Ester, som tidigare hängde i Lauras och Tildas sovrum, och vaktar ordningen och harmonin i rummet. Även om de stora möblerna för det mesta här hos oss hålls ganska stadigt på sina egna platser byter nog tavlornas plats efter humör.

IMG_5490_FotorLDen randiga mattan hade vi först i arbetsrummet, sedan i sovrummet och nu ligger den här i lekrummet. Jag tycker det är viktigt med mattor i barnens rum där de leker, för de leker ofta just sittande på golvet och då är det skönare att ha en matta under. Mattan skall dock helst vara slät så att inga små små legobitar eller My little Pony skor försvinner så lätt.

2 thoughts on “Tavelvägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s