De steniga surrogatskålarna.

IMG_5317_FotorL

Jag som tidigare varit en riktig kärlfantast som kärat ner mig i så gott som alla nya kärlserier som kommit ut från Iittala, Arabia och Marimekko, har inte på länge fått några vill-ha-vibbar av några nyheter. Jag är riktigt nöjd med min vita Teema servis som är kompletterad av svartvita marimekkokärl som jag haft sen 2010 (eller var det först 2011 som de kom ut?). Men nu fick jag riktiga vill-ha-vibbar av dessa mörkgrå skålar. Praktiskt nog så har min snälla familj lyckats söndra ett par yoghurt/glasskålar på sistone så behovet fanns också där (en ut – en in). Dessa matta mörkgrå Kiviskålar är från Pentik, som förnyat sin stil lite på sistone mot lite mera enkelt, naturligt, obehandlat och grovt (=jag gillar!). Jag tycker kontrasten mellan dessa matta gråa kärl är fin mot glansigt vita kärl. Att skålarna är både designade och tillverkade i Finland är ett stort plus för mig. Det fyrkantiga lilla fatet under är också nytt för mig, ett en euros gammalt Arabiafat från Återvinningscentralen.

IMG_5338_FotorL

Varför jag kallar dem surrogatskålar? Jo, för den främsta orsaken att jag gillar dem är att de ser lite hemgjorda ut med sin ojämna kant. Jag drömmer nämligen om att få äta mitt mellanmål ur en skål som jag själv gjort under nån keramikkurs. Men eftersom det inte riktigt finns tid för det nu i närframtiden nöjer jag mig gladeligen med dessa skålar.

Favoritmellanmålet just nu är förresten kvarg, äppelmos, jordgubbar, vinbär och blåbär. Tillsammans med ett glas färskpressad äppelsaft. Det mesta sponsrat av min mammas och pappas trädgård.

Annonser

8 thoughts on “De steniga surrogatskålarna.

  1. Mycket mycket fina!! Men inte alls Pentik-stil..men kul om de också förnyar sig lite 🙂 undrar även som ovan…hur det låter mot ytan då man äter ur dem?..har samma erfarenhet med 24h skålarna…hemskt ljud så de står ofta i skåpet bara…

    • Se svaret ovan!! Jag vet på riktigt inte när jag senast besökt en Pentikbutik, men nu rekommenderar jag verkligen ett besök till pentik, de hade en hel del nytt snyggt i min (och din;) ) smak och själva butiksinredningen håller de också på att göra om i alla butiker! Kallioserien löns att kolla extra noga, de liknar dehär kiviskålarna men har glansig yta! Grå snygga textiler fanns också…

  2. Åå, så fina? Undrar ändå hurdan själva ytan är med tanke på hur den beter sig i kombination med ett bestick mot ytan? Vi har nämligen några äldre färgade Arabiadkålar som jag fått i gåva nångång (äldre gröna, 24h tror jag) och en orsak till att de väldigt sällan får vara med på matbordet är att jag ogillar ljudet som åstadkoms då man skrapar i skålen tex. med en rostfri sked…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s