Helt plötsligt.

IMG_5199_FotorL_Fotor_Collage

Nu i höst har jag en ny vardagsrutin som jag försöker hålla strikt fast vid. Att gå på promenad eller länk under lunchtid. Allt från 500 meter till 10 kilometer räknas. Det viktigaste är att ta steget ut genom dörren till den friska luften. Även om hösten inte riktigt ännu ens visat sig från sin allra härligaste sida helt färgmässigt, kan man redan nu njuta av att släpa sina fötter i lövhögarna och att titta på färgprakten som börjar smyga sig fram.Idag räckte promenaden endast runt kvarteret. Men även den gav en enorm dos frisk luft och en liten dos d-vitamin. Frid och fröjd.

Men sen. Helt plötsligt då jag kom in igen efter promenaden slog den mig helt från ingenstans. Julkänslan nämligen! Jag försökte stänga bort den, men det gick helt enkelt inte, då jag ju ändå är en julmänniska av rang! Eller egentligen är jag en julväntarmänniska av rang! Det jag älskar med julen är just väntan på den. Planerandet, pysslandet av julpynt, funderandet på julklappar och julmat, glöggen, de tända ljusen, pepparkaksbaket och så vidare. Julen i sig är också kul, men då är det viktigaste att få vara lediga tillsammans hela familjen. Nå, idag räckte det att stilla julbehovet genom att surfa runt på Pinterest en stund. Tur det.

För jag vill inte börja med julfunderandet ännu, hur mycket jag än gillar det. För nu lever vi i  oktober och det är höst! Punkt. Oktober betyder dessutom både Leias födelsedag och Halloween samt höstlov tillsammans hela familjen. Jag vill inte fundera på julen utan njuta av hösten. Dra på yllsockor, stövlar och regnkläder. Gå i skogen och plocka löv och kottar och leta efter svamp. Sen, efter allt dethär får glöggsäsongen börja på riktigt.

Annonser

2 thoughts on “Helt plötsligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s