Ljuva vardag.

IMG_5045_FotorL

Dagens detalj här hos oss. Kärleksört från trädgården och ett par ljus.

IMG_5038_FotorL

Kärleksört förknippar jag alltid med vår förstfödda, som snart fyller hela sju år. Min egen mamma har brukat hämta en bukett kärleksört just till hennes födelsedag. Då jag började planera vår trädgård i våras var kärleksört en av de första arter jag valde att plantera (tillsammans med liljorna).

IMG_5036_FotorL

Under mina snart sju år som förälder tycker jag att jag har övat upp ett mycket selektivt sätt att titta på vårt hem. Jag märker att min blick fastnar automatiskt på vackra detaljer och suddar ut annat som också finns där i verkligheten. Lite som en bild tagen med en stor bländaröppning. Alla brödsmulor under bordet och fingeravtryck på fönstren är helt enkelt utanför fokus. Skönt så. Speciellt nu då vi utöver sorg och extra stress haft besök av spysjukan i två repriser under de två senaste veckorna. Ett år, en månad och nån vecka hann våra tre barn gå på dagis/förskola/skola utan en endaste frånvarodag på grund av sjukdom. Ganska otroligt. Men nu är vi åter inne i den trygga härliga vardagslunken och är glada och tacksamma av att befinna oss just precis där.

2 thoughts on “Ljuva vardag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s