Leias turkosa rum.

IMG_4527_FotorL

Välkommen in i Leias turkosa rum! Leia är riktigt nöjd med färgvalet på väggarna och då är naturligtvis hennes mor också det. Ryktet går att hon ingalunda är unik i sitt färgval, det är något med -08 födda höstflickor här i nejden och turkost. En viss Frostig Prinsessfilm är dock inte orsaken till fenomenet åtminstone hos oss. Tvärtom, Frozenprylar är inte alls pop hos vår kommande 7-åring. Istället gillas det söta katter och andra djurungar samt My Little Pony och Monster High.

IMG_4522_FotorL

Rummet är bara kring 11 kvadratmeter stort och vi ville inte fylla det till bredden med möbler och annat grejs. Byrån som innehållit en del av min farfars enorma frimärkssamling, innehåller nu Leias kläder. Eller egentligen är bara fem av lådorna fyllda. Likaså är klädskåpet bredvid helt tomt. En nästan 7-åring äger ju inte så mycket annat än kläder och leksaker. Alla våra leksaker är gemensamma för alla tre barn så det kändes vettigast att förvara dem alla i lekrummet mittemot.

IMG_4539_FotorL

Loftsängen är fortfarande en populär plats att leka i. Mattan under sängen är ny och lillfröken valde även den helt själv. Likaså färgen på pallen, som hon promt ville att skulle ha skilda färger på benen och sittdelen. Vår äldsta vet vad hon gillar och inte gillar och är inte till personligheten någon velare, vilket har underlättat dethär projektet jättemycket.

IMG_4544_FotorL

Skrivbordet, skåpet, stringhyllan och anslagstavlan fanns redan i rummet, så det var bara att flytta in hennes stol, underlägg och mugg med pennor. Bordet är tillräckligt stort för att två lätt skall kunna sitta bredvid varandra , vilket är viktigt då man har nån kompis på besök och vill pyssla eller rita.

IMG_4519_FotorL_Fotor_Collage

Annat nytt vi investerade i var de droppformade krokarna och sju stycken mörkblå Happy Lights bollar.

IMG_4519_FotorL_Fotor_Collage1L

Liksom en ny extramadrass. Den mörkblå utbredbara madrassen med vita stjärnor på  är bra både att leka på och att läsa kvällssaga på. I sinom tid blir det bra även för övernattande kompisar.

IMG_4519_FotorL_Fotor_Collage2L

Så ser rummet ut nu. Turkost, vitt och ljust trä. Svarta, blåa och gröna detaljer samt lite stjärnor. Tavlor med gulliga katter och Monster High. Tillräckligt med rum att leka på och framför allt en dörr att stänga vid behov. Rummet ser ut som sin ägare. Leia är praktisk och inte så prinsessig, så ett klart inrett rum utan en massa extra krimskrams passar henne. Än så länge har hon varit noga med att hålla ordning i rummet och alltid föra bort leksakerna till lekrummet på kvällen, vilket jag hoppas håller i sig åtminstone en tid.

7 thoughts on “Leias turkosa rum.

  1. Så mysigt hon fått det. Och viktigast är ju att de trivs själv 🙂 Saga väntar såå på att få flytta in i sitt egna ”nya” rum hon också, så man blir ju alldeles glad och varm i kroppen av att se deras ivrighet!

    • Jag tycker också det blev riktigt mysigt och likt henne själv! Jag log lite inombords då jag läste om era planer på IG, de lät så lika, förutom färgvalet då! (jag är inte förvånad). Nu måste vi lite piffa upp lekrummet också, det blev lite tomt efter att vi flyttade bort lite av grejerna till Leias rum. Det rummet har ju en hel del gemensamt med Sagas rum: rosagråvit färgsättning, Päron postern, happy lights, pompoms osv 😉

    • Tack! Madrassen är från Kodin1. Finns som ljusgrå och mörkblå. Såg även att Prisma (såklart!) hade något liknande! Denhär är bra då den har tarraband som håller ihop den som ett paket, men den är bara 62 cm bred så en vuxen vill knappast sova på den i flera veckor i streck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s