Då vaxdukseran tar slut.

IMG_4444_FotorL

Ny kategori på bloggen: liljor! Ja, jag vet att jag tjatar om dessa, men de är ju bara för vackra! (Jag satte just in en beställning på lökar bland annat av liljor och allium så mindre lär det inte bli nästa år heller…) Men vissa har ett trädgårdsland fullt med ätbara nyttoväxter (det skall vi också ha nästa år!) medan andra proppar trädgården full med ögonmat. Men det om liljor, det var ju vårt nya svarta bord jag skulle visa. De som följt med på denhär bloggen länge vet att bloggen borde ha en kategori för vaxdukar också. På 3,5 år har det blivit fyra olika vaxdukar (här, här, här och här). Bytena har varje gång berott på samma sak: att kombinationen ett pysselglatt barn, en sax och en mamma som inte gillar att duka på en duk med hål på inte riktigt har fungerat här hos oss. Orsaken till att vi haft vaxduk på bordet är istället att en het sommar då träytan blev mjuk, en 1-åring som älskade att hacka gaffeln (och allt annat) i bordet inte heller har varit en fungerande kombination hos oss. ♥ Barn ♥

Men nu är det äntligen slut på vaxdukseran hos oss. Vi tog nämligen ut bordet på terrassen en dag och gav det lite kärlek med slipmaskinen. Sedan tre lager svart färg på och voilá fick vi ett nytt matbord! Att piffa upp något man redan har är alltid bättre än att skaffa ett nytt. Varje litet steg mot slit-och-släng-kulturen är hemåt.

IMG_4338_FotorL_Fotor_CollageL

Såhär såg det ute före. Observera att flickan vid bordet har inget med vaxduksbytena att göra (hennes syster desto mera. Ingen nämnd. Allting glömt och förlåtet).

IMG_4440_FotorLIMG_4438_FotorLIMG_4439_FotorL

Och efter. Jag gillar att bordet och hela rummet nu känns luftigare. Problemet med svart yta på möbler och golv är att damm syns direkt. Det är som tur inte ett problem när det gäller ett matbord som ändå torkas av flera gånger per dag.

IMG_4435_FotorL

Våra vita kärl ser bra ut mot ett svart bord. Jag är riktigt nöjd att sitta och äta min gourmetlunch vid bordet. Och tänk hur bra det blir sen då barnen växer ytterligare och de bruna barnstolarna får ges vidare? Ett par sådanahär stolar i ljust trä kunde jag se oss ha i varsin ända av bordet. Tur för plånboken att det nog är flera år tills det blir aktuellt.

________

Olemme tosi tytyväisiä uuteen ruokapöytäämme. Vanha pöytämme vain hiottiin ja maalattiin kolmesti, ei muuta. Ei enää vahakankaita meille, kiitos!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s