Två grå väggstumpar.

IMG_4400_FotorL

Så här ser vårt vardagsrum ut idag. De två väggstumparna på varsin sida om tv-väggen fick sig en omgång (två) med grå kalkfärg (Kalklitir Winter primo). Alltså att måla med kalkfärg är ju bara helt jätteroligt!

IMG_4394_Fotor_FotorL_Fotor_Collage_Fotor

Här är väggstumpen med tavlan. Och…

IMG_4394_Fotor_FotorL_Fotor_Collage1_Fotor

…här är den motsatta väggstumpen. Mycket bättre blev det med enhetlig färg på väggarna. Tavlan och de vita möblerna framhävs helt på ett annat sätt.

IMG_4404_FotorL

IMG_4402_FotorL

Här har vi dehär våra underbara enorma liljor igen. Vackra i trädgården och vackra att plocka in som en fredagsbukett. Det lär ta många veckor ännu innan jag börjar kuska pengar till vår lokala blomsterhandel igen, då vår egna trädgård förser oss med blommor hela sommaren och hela hösten. Här ser ni också lite av vårt nya köksbord, men mer om det en annan dag.

Imorgon bär det av mot Tallinn. Ett gäng kvinnor med god mat, lite shopping och allmänt umgänge står på agendan. Kan inte bli annat än super.

————

Maalasin olohuoneen kaksi lyhyttä seinää samalla harmaalla kalkkivärillä kuin TV-seinä. Värinä oli Kalklitirin Winter primo. Taulu ja valkoiset huonekalut tulevat nyt kivemmin esille. Liljat ihastuttavat edelleen ja huomenna Tallinna kutsuu.

4 thoughts on “Två grå väggstumpar.

  1. Tänkte fråga ang kalklitir(?)-döljer den avtryck från smutsiga o flottiga barnhänder? Läste någonstans att det är nackdelen med färgen (avtryck o dyl syns) o med småbarn i huset är det isåfall inget alternativ för oss.

    • Vi har Kalklitir på dessa väggar i vardagsrummet som är ”skyddade” av skänken och växter, samt i vårt sovrum där barnen inte just alls vistas i dagtid och inte således tafsar på väggarna. Kalklitirväggar tål inte alls att torkas av med fukt så det är enligt mig inget alternativ för en vägg som barnen rör vid, jag skulle aldrig till exempel måla en barnrums- eller trappvägg med Kalklitir. Eller några andra väggar hos oss än dehär för den delen heller. Kanske bäst att vänta ett par år? Barn har ju som tur en tendens att växa upp och bli mindre kladdiga om händerna. Senast då de flyttar ut;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s