Om presenter.

IMG_4159_FotorL

Vår dopresent från i lördags. 

Jag älskar att paketera presenter och jag älskar att ge presenter. Att få följa med spänningen och ivern då mottagaren river upp paketspappret och blir glad över innehållet är ju lika roligt som att själv få ett paket. Jag ger så gott som alltid presenter som gör mottagaren glad.

Min strategi angående presenter är nämligen mycket enkel: att alltid fråga mottagaren vad som önskas. Då kommer man garanterat att ge något mottagaren vill ha och tycker om. Jag har inte så höga tankar om mig själv att jag skulle tro att jag vet bättre vad någon skulle tycka om än personen själv. Det gäller både doppresenter, bröllopspresenter såsom också presenter till barnens kompisar. Ibland märker jag att vissa människor blir lite besvärade över att jag frågar efter någon specifik gåvoönskan och då brukar jag istället komma med repliker som ”Jag tänkte att dethär eller dethär skulle kunna vara en passlig present, vad tycker du? ”Då är det lättare att svara antingen ja eller nej utan att känna sig ”krävande”.

Sen finns ju tillfällen då man inte kan eller vill fråga om presentönskemål, då man till exempel hälsar på hos nån eller går på tupare och gärna vill föra med sig något. Då väljer jag så gott som alltid blommor, något ätbart eller drickbart eller någon annan förbrukningsvara. Eftersom jag själv lidit av att vara omringad av för mycket prylar vill jag absolut inte potentiellt orsaka nån annan det problemet.

———————–

Rakastan lahjojen paketointia ja lahjojen antamista, mutta minulle on todella tärkeää että lahja on vstaanottajalle mieluinen. Siksi kysyn aina vastaanottajan lahjatoiveita. En kuvittele itsestäni niin suuria että luulisin tietäväni paremmin jonkun ihmisen mieltymyksiä kuin hän itse. Jotkut ihmiset hämmentyvät kun heiltä kysyy lahjatoiveita, ja silloin yleensä sanon jotain tyyliin ”olin ajatellut jotain tällaista tai tällaista, mitä mieltä olet?” jolloin vastaanottajan on helpompi vastata kyllä tai ei ilman että tuntisi olevansa jotenkin ”vaativa”.

Yllätysvierailuille ja muille vastaaville tapauksille vien aina lahjaksi joko kukkia, jotain syötävää tai jotain juotavaa. Jotakin mitä aivan varmasti ei jätä jälkeensä mitään. Itse liian suuresta tavaramäärästä kärsineenä ei halua mahdollisesti aiheuttaa sitä kenellekään muullekaan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s