Spänningsmoment.

IMG_4143_FotorLAlltså dethär med att ha blivit biten av trädgårdsflugan rejält, alltså. Eller vad det nu heter. Denhär sommaren har präglats av tre saker: 1. Ömma muskler av allt bärande av mullsäckar och stenaruppför trappor till bakgården, 2. Konstant svarta naglar, samt 3. En inspektionsrunda runt hela trädgården varje morgon och kväll. Vad har vuxit idag då? Har något slagit ut? Vissnat? Blivit mat för hararna (tyvärr har vi ett par utehusdjur som gillat höstflox och myskmalvan)?

Nu är vi riktigt nära med de största liljorna. Kanske de slår ut redan idag? Oavsett blir det en fin dag i Borgå idag med lite Gamlastanhäng och sedan flickornas färskaste kusins dop. Men sen då vi kommer hem igen är nog det första jag gör att springa upp till bakgården och titta på liljorna.

Spännande tider.

(Jag är fullkomligt medveten om att 99,99% av er (såsom resten av min familj) inte förstår ett dugg vad poängen är, blomma som blomma, medan de (Anna-Lena!) som förstår vet exakt känslan).

———

Joko tänään?

Koko kesä on ollut yhtä jännitysdraamaa kun olen seurannut puutarhan kasvua ja perennojen puhkeamista kukkaan. Olen nyt täysin hurahtanut tähän mullassa kaivamiseen, niin antoisaa niin keholle kuin mielellekin.

8 thoughts on “Spänningsmoment.

 1. åh, jag förstår precis också! hoppas på en lååång höst så man hinner med mycket i trädgården ännu!
  (och vad roligt att du är ”tillbaka” på bloggen! blev glatt överraskad då jag kikade in här!)

 2. Javisst förstår jag dig EXAKT!!😀😊 jag traskar runt, vattnar,plockar ogräs…o planterar mer o mer dagarna i ända 😉 vår köksträdgård har blivit större sen ni sist var hit…en hallon o blåbärsbuske har kommit till…min perennarabatt vid växthuset har vuxit så bra att jag ser den blir för tät o jag borde fixa fler bänkar 😉😄 nästan ett heltidsjobb dethär

  • Hehe, jag visste ju det!;) Du borde se vår trädgård nu, eftersom den ju var som värst då du var här! Senast nästa sommar sedan! ”Borde fixa fler bänkar” = min dröm!;) Tyvärr är ju vår tomt en aaaaning mindre än er…

 3. Jag förstår dig så väl! 🙂
  Jag skäms över mina fotbotten också, de är torra och svarta så djupt in att inga fotbad hjälper. 😀 Jag har ju oftast nagellack om sommaren, just för att gömma mull både under finger- och tånaglar.
  Jag börjar också alltid palstabesöket med en runda, just för att följa med allas utveckling. Och vad är nu mer avslappnande än att bara strosa omkring och njuta lite, innan man hugger i med jobbet där alltid finns.
  Roligt att du blivit så biten, finns inte mycket bättre saker att ”vara lidande av”.

  • Du är min trädgårdsidol sedan länge!! Vi har tyvärr lite dåliga möjligheter till odling av nyttoväxter på vår tomt, men nästa år skall vi ha ett par odlingslådor i alla fall. Ja, inte kan jag säga att jag precis lider alltför mycket av detta ”beroendeskap” 😉

 4. Här är en till som går igång på blomrabatter och spännande knoppar! : ) Vår trädgård är något förvildad efter år av alltför lite kärlek, och lever sitt eget liv, i sommar har det varit både en och annan perenn som stuckit sig upp i rabatterna och nonchalant låtsats att den minsann alltid vuxit där, så det har varit spännande att se hur dom utvecklats! Kan knappast vänta på nästa år då mina nyplanterade pioner hoppeligen klarat vintern finfint och börjar blomma! : )

  • Tur att man kan börja ge trädgården den kärlek den förtjänar och vips, börjar den leverera! Nästa år får vi hålla tummarna tillsammans, jag hoppas också på att pionerna skall blomma. Jag flyttade mina till tomtens solsäkraste plats, så jag har höga förhoppningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s