Familjen.

IMG_4039_FotorL

Lite tacksamhetssnack är väl aldrig fel? Maken och jag har varit gifta i sju år nu i sommar. Sju händelserika år då livet inte hela tiden varit rosenskimrande och lätt, utan även innehållit tunga perioder, men som jag är säker på att i slutändan gjort oss till lite bättre och lite tacksammare människor. Det har dock bara varit livet runtomkring oss som ibland varit lite i motvind, vårt förhållande har det aldrig varit något fel på. Vi är väl tillräckligt lika men ändå passligt olika för att det skall fungera smärtfritt.

Då vi gifte oss då för sju år sedan skulle jag inte i vildaste fantasier ha kunnat föreställa mig att vi skulle vara där vi är idag. Att vi nu har en finfin liten familj med tre fina små flickor och två ibland oerhört störande katter och att vi lever ett liv där vi verkligen njuter av så gott som alla stunder och känner att vi är precis där vi vill vara just nu. Varken mer eller mindre.

Eftersom vi inte riktigt haft tid och intresse för något 7-årskrisande då livet har kommit emellan och därmed inte varit i behov av någon parterapeut, så tänkte jag att vi kunde slösa upp de stålarna på något fint istället. Jag hittade Emmelie Svanfelt via Finlandssvenska bloggares FB-sida och beställde i smyg en skräddarsydd tavla av henne. Kolla in hennes hemsida och blogg! Jag gillar verkligen hennes stil att måla, men var ändå lite nervös över om hon kunde tolka mina önskemål om en tavla som föreställer vår familj och där färgskalan skulle vara svart-vit-grå-grön.

IMG_4042_FotorL

Såhär blev tavlan. Vi är helt jättenöjda med den! Precis som jag hade hoppats kände vi direkt att det är ”vår” tavla. Tavlan heter Tripptraptrull och hänvisar naturligtvis till flickorna våra. Den skulle också kunna heta Balans. För för mig står den också för balans. Balans i livet, helt enkelt.

IMG_4048_FotorLTavlan hänger nu i vardagsrummet där jag tänkt den från början, men den passar likväl in i vilket annat rum som helst här hos oss. Men som man ju direkt ser skulle tavlan komma fram ännu bättre mot en grå vägg, så nu har jag skaffat en påse kalkfärg och skall måla väggen grå bakom. Jag ska visa en bild framifrån då jag fått väggen målad.

—————-

Ihana uusi taulumme on potretti perheestämme jonka tilasin Emmelie Svanbäckiltä juhlistaaksemme 7-vuotishääpäiväämme. 

14 thoughts on “Familjen.

  1. Ping: Den blå svanen. | muminmamman

  2. Ping: Dagens ros till Muminmamman - Emme.ax

  3. Oj vad roligt att se tavlan på sin riktiga plats! Det var verkligen ett jätteinspirerande uppdrag och jag är så glad att ni tycker om den. Tack igen för de fina orden! 🙂

  4. Åh, vilken JÄTTEFIN tavla!!! Jag fick riktigt kalla kårar. Kanske för att den påminner så mycket om min egen familj 😉 Verkligen superfin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s