Fredagslyx.

IMG_4090 3_FotorLFredag i sig är väl alltid lyx, men lite extra då det betyder hemmadag för mig, Tilda och Laura. Jag har lovat mina barn att de inte behöver gå på dagis en enda fredag före förskolan om de inte promt vill. För att vi kan ha det så, för att Leia inte gick en enda dag på dagis innan förskolan och för att våra barn älskar inte dagis som så många barn verkar göra. De gillar nog dagis och trivs med kompisarna, men det de älskar är att bara vara hemma och att stänga in sig i sitt lekrum och leka. Och leka. Och leka lite till. Om lek är barnens jobb så har vi nog de flitigaste arbetarna jag sett i familjen.

IMG_4076 3_FotorLLyxigt är också vädret. Naturligtvis. Tänk att man före klockan ens slagit nio kan cykla till skolan i sandaler utan strumpor och inte frysa ett dugg (fast man vanligtvis är känd för att gå i yllesockor långt in i juni).

IMG_4092 3_FotorLOch blommor. Att bara gå ut i egen trädgård och plocka en fång direkt i vasen är lyx om inte annat. Idag blev det ett par syrenhortensiakvistar. Vem känner förresten igen den Sinnerligen snygga kannan?

IMG_4084 3_FotorLImorgon har vi vuxna i familjen en klar arbetsfördelning. Den ena springer maraton och den andra bakar världens godaste lime-vitchokladostkaka. Om båda anser sina uppgifter lyxiga kan väl diskuteras.  Inte så svårt att gissa vilken uppgift föll på mig.

——————

Perjantailuksusta:

  • kotipäivä: pikkuisille ja minulle jolloin heidän ainut tehtävä on leikkiä ja pitää hauskaa ja minun tehtävä on juoda kahvia
  • sää (tietenkin!) ennen kello yhdeksää pyöräilimme kouluun pelkät sandaalit jalassa. Ei sukkia edes tällä vilukissalla, jolla usein on villasukat pitkälle kesäkuuhun.
  • kukat: kun noin vain voi mennä omalle takapihalle ja napsaista pari oksaa perjantaipuskaksi. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s