Black.

IMG_4068_FotorL

Diskussion mellan en mor och en femårig dotter en varm dag ute på terrassen:

– ”Mamma, ska du igen måla nånting svart?”

– ”Vad tror du själv?”

– ”Nå förstås blir det svart, för du tycker om svart och grått och vitt. Och om glass och jordgubbar. Jag tycker att du borde måla med regnbågens färger för då skulle det vara en Rainbow Dash (my little pony) stol”.

– ”Nå vill du måla istället för mig?”

– ”Nä, jag vill bara leka med ponyn. Hejdå!”. Springer in.

Så det blev svart. Förstås. En dotter känner sin mor.

IMG_4067_FotorL

Det var den mörkbruna caféstolen som blev svart. Jag försökte ju faktist ge den en chans som träfärgad i över ett år, men nej, den blev nog sådär tusen gånger mera ”vårt hem” som svartmålad. Guldpalmen är förresten ett av mina två (!) reainköp nu i sommar. Jag är världssämst på att reafynda. Eller nästsämst efter min man.

IMG_4075_FotorL

Fast allt är ju inte bättre som svart. Kaffe skall inte drickas svart utan som lattebrun (och allra helst med svarta prickar i av kardemumma). Idag har jag suttit med mitt bruna kaffe, en kvarglömd chokobit samt ett block och planerat och skrivit to-do listor. Jag tror starkt på att om något är bra planerat- hälften gjort. Det lönar sig att offra lite tid på planering istället för att direkt hoppa huvudstupa i ett projekt. Har man en ordentlig planering med konkreta datum och deadlines kan man helt skippa oron på förhand då man vet att allt blir gjort bara man håller sig till planen. Fina Christina skrev förresten om SMART metoden som kan hjälpa att komma igång med planering. Här.

————–

Yksi viimeisimmistä tuunausprojekteistani oli tummanruskean kahvilatuolin uudelleenmaalaaminen mustaksi. Siitä tuli paljon enemmän meidän kodin näköinen näin. Tuoli mustana mutta kahvi ruskeana. Tänään olen suunnitellut ja kirjoitellut to-do-listoja. Ihan perinteisesti paperilla ja kynällä. Hyvin suunniteltu – puoliksi tehty.

8 thoughts on “Black.

      • Hear you 😀 helst med lite socker i också men det vågar jag inte erkänna åt någon när det bjuds på kaffe. Det dricker jag hemma i smyg nångång ibland.

      • Berätta inte åt någon men jag är likadan! Kom och hälsa på mig nångång så lovar jag att bjuda på kaffe med mjölk OCH socker! Så sitter vi och smygdricker och smygnjuter av det tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s