Köpenhamn.

DSC03074_Fotor600_Fotor_Collage2_600

Vad förväntar man sig av en resa då man åker iväg på ett par dagars escape från sin vardag i sällskap av en vän? Jag förväntade mig att bara få strosa runt och njuta av att inte ha någon tidtabell att försöka hålla. Att inte behöva laga mat. Att inte ha några måsten. Att kunna sitta och prata ostört om allt och inget. Att få äta då man är hungrig exakt det man känner för just då. Vår tredagars minisemester blev just så. Ingen stress, men istället mycket sömn och mycket hotellfrukost. Väldigt lyckat.

Köpenhamn var just så mysigt och vänligt som jag kom ihåg. Det blev naturligtvis lite klassiska Köpenhamngrejer som att äta smørrebröd i Nyhavn, att glo en stund på sjöjungfrustatyn och att besöka tivoli kvällstid. Tillochmed vädret gillade oss, då de värsta regnskurarna kom alltid då vi satt på café eller tehus (kan ju också tolkas att det blev en hel del av det). Ja, tillochmed Rådhusets klocka tycktes gilla oss då den glatt ringde en trudelutt med en kvarts (!) mellanrum (hotellet erbjöd dock öronproppar).

DSC03074_Fotor600_Fotor_Collage1_600

På söndag gjorde vi en utfärd till Lousiana Museum of Modern Art, som ligger i Humlebæk 35 km norr om Köpenhamn. Till Humlebæk, som är en by med riktigt typiska danska egnahemshus med branta tak och lummiga trädgårdar, kom man smidigt med tåg. Jag rekommenderar Lousiana åt alla som rör sig i närheten, för både utställningarna, själva byggnaden och grönområdet runtom var riktigt intressanta. Man får lätt en halv dag att gå åt där.  Det är ett ställe man bra kan ta med barnen till också, det fanns mycket för dem att göra både inomhus och utomhus.

DSC03074_Fotor600_Fotor_Collage3_600Man kan ju inte förvänta sig att komma hem tomhänt från denna stad om man lite också är förtjust i Dansk Design, säger hon vars favoritstol stavas sjuan och vars stackars barn inte sover i Disneys Frozenlakan utan i lakan från HAY. Hem kom ett par inredningsprylar i rymdtema (skall visa då jag hängt upp dem), samt fyra burkar Lakrits med stort L (på flygfältet fick man smaka på precis alla sorter!). Flickorna fick Frozenklänningar, för visst kan jag vara en snäll mor ibland jag också.

Nu hann det gå över 10 år sedan mitt senaste besök i Köpenhamn. Alldeles för länge. Men det lär inte gå 10 år tills nästa besök för jag har smått börjat planera en Köpenhamn-Legoland semester redan till nästa sommar. En resa som garanterat skulle gillas av alla i familjen. Då skulle det dessutom ha gått exakt 30 år sedan mitt förra besök till Legoland. Ja, så gammal är jag faktist.

8 thoughts on “Köpenhamn.

 1. Låter som en härlig resa 🙂 sen när yngsta är lite äldre, sen… Spännande med inredningsprylar med rymdtema! Vi är mitt i en flyttrumba och barnen har önskat just lite rymdtema i sitt rum (en solsystemsmobil är införskaffad 😊), ser framemot att läsa om vad du hittat!

  • Ja, du skall absolut fara du också nångång! Allt har sin tid och barnen blir ju faktist hela tiden större. Jag kan nämna att en av mina nya prylar också är en mobil 😉

 2. Nästa vecka åker vi till Legoland… härligt att se hur barnen längtar! Jag är minst lika förtjust, har heller inte varit där på 30 år 🙂 Vi åker direktflyg med MatkaVekka, inte så spännande kanske men bra priser när man bokade tidigt och bekvämt med två barn och gravid mamma!

  • Vad roligt för er, det kommer säkert att bli en lyckad resa för alla! Att resa bekvämt med flyg direkt till Billund är inget dåligt alternativ, man behöver inte göra livet alltid så invecklat, tycker jag! Vad jag förstått så är en legolandresa verkligen ingen billig grej, så det lönar sig väl att börja planera i tid! Men det viktigaste: Stort grattis till gravidmagen! Ni har härliga tider framför er!

   • Tack! Tre barn känns lite skrämmande faktiskt, men det ser ju ut att gå bra för er 🙂
    Jag skickar en kommentar till dig om jag har nåt dundertips efter resan!

   • Helt naturligt att det känns spännande och lite skrämmande med att få ett tredje barn, det ÄR annorlunda att ha tre barn än att ha två, men det kommer nog att gå hur fint som helst, ska du se! Ja, skicka gärna kommentar om hur resan var!

 3. Ett av mina starkaste minnen från barndomen är när vi hyrde husbil och bilade ner genom Sverige till Danmark och Legoland. Så helt klart en resa värd att planera 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s