Upprätt förvaring av barnkläder.

IMG_2996_Fotor2En titt in i flickornas klädskåp igen. Såhär var flickornas kläder organiserade ännu för en månad sedan. Efter det fick jag för mig att prova ordna deras kläder i de utdragbara lådorna upprätt istället för på hög. Det ledde till att Lauras alla kläder får numera plats i två lådor medan Leias och Tildas kläder rymms i tre lådor var. De finare klänningarna hänger fortfarande på galgar.

Jämfört med tidigare så gömmer skåpen nu även flickornas extra lakan, Leias och Tildas strumpor, pyjamasar och underkläder samt allt vad vi som har med deras hobbyn att göra, såsom kantelen, musiklekispärmar och balettkläder. Allt dethär var tidigare i byrån bredvid, men som ni ser så finns det ännu bra med plats i skåpen fast allt dethär tillkommit och byrån försvann som sagt.

IMG_2827_Fotor2Efter ett par veckors prövotid så kan jag säga att det fungerat bra med upprätt förvaring. Eller egentligen bättre än väntat. Alla plaggen är synliga och lätt tillgängliga och det har inte blivit rådd i lådorna fast flickorna ju själv plockar ut kläderna ur dem. Åtminstone för dem som har lite förvaringsutrymmen för kläder rekommenderar jag att testa upprätt förvaring.

Idén för upprätt förvaring av kläder är väl inte ny i sig, men jag fick jag från boken ”The Life-Changing Magic of Tidying Uo: The Japanese Art of Decluttering and Organizing” av Marie Kondo. Denhär boken är just nu den mest omtalade inom organisering och riktigt läsvärd.

Annonser

6 thoughts on “Upprätt förvaring av barnkläder.

  1. Jag känner ju inte dig men har följt dig på bloggen länge. Jag hoppas att anledningen till tystnaden här är för att ni är ute och gör massa roliga saker i vårsolen (vårregnet) så att det inte hänt något. Ser fram emot nästa inlägg, det är lika intressant både att höra om din familj och om praktiska lösningar.
    /Sofia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s