En liten ommöblering.

IMG_2953_Fotor2Jag nämnde förra veckan att vi skulle möblera om lite i Lauras och Tildas sovrum. Vi tog bort byrån som stod i hörnet bredvid klädskåpen och flyttade dit den ena sängen istället. Den korta väggen hade jag tänkt måla i samma veva, men det blev inte av då jag inte kunde bestämma mig för vilken färg den skulle bli. Kanske den får förbli vit. Sängarna är utdragbara och de förlängdes i samma veva från 130 cm till 160 cm med en förlängningsbit av madrassen. Bara att acceptera att våra barn inte kommer att vara små under 1 m långa minimänniskor för evigt.

IMG_2956_Fotor2Under fönstret där Lauras säng tidigare var finns nu plats för fåtöljen från vardagsrummet som tidigare varit mina morföräldraras. Den vita mattan och den runda förvaringsmöbeln har varit överlopps och stått i förrådet, men fick nu också plats här. Det blev en lite mysigare hörna för oss föräldrar att sitta på då vi nattar barnen.

IMG_2957_Fotor2 Miss Ester fick flytta in på väggen. En lite lagom kaxig väktare som upprätthåller ordning och harmoni i rummet.

IMG_2958_Fotor2För hos oss vill inte barnen somna ensamma utan vill att en förälder sitter i rummet. Vissa kvällar tar det länge att somna, men barnen ligger åtminstone snällt i sina sängar. På så sätt undviker vi allt onödigt springande in och ut ur rummet, men också allt ropande, alla skrikprotester och allt gnäll för att få uppmärksamhet om det är svårt att somna. Som förälder är det ju inte så stor skillnad om man knackar på en dator/surfar på en platta i en bekväm stol i barnens sovrum eller i soffan. Jag vet inte om vi som inte har ”stora” barn som somnar själva i sina sängar borde kalla oss curlingföräldrar eller nära föräldrar eller om det finns något annat modeord för såna som oss. Vi har valt att bara kalla oss föräldrar som än en gång kör med det systemet som fungerar bäst i just vår familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s