35 fakta om mig.

En veckas tystnad här igen. Livet, vardagen, prioriteringar, ni vet. Och jag fyllde 35 år! En riktigt okej ålder enligt mig. Så istället för åldersnojande tänkte jag bjuda på 35 fakta om mig.

Jag…

 1. …har hoppat Benjihopp på Rantarock år 1996.
 2. …tog hål i öronen först som 25 åring
 3. …har studerat kemi som biämne och en gång laborerat så intensivt att brandalarmet gick och hela byggnaden måste tömmas
 4. …har inte läst Sagan om Ringen trilogin
 5. …fick mina första grå hår som 27 åring då jaga blev gravid
 6. …är urusel att spela fotboll
 7. …kan lätt äta 1 liter glass åt gången. Släktfel.
 8. …vill nångång ännu jobba i en blomaffär
 9. …äger inte en enda muminmugg
 10. …är jätterädd för ormar – man kan väl nästan kalla det fobi.
 11. …går regelbundet och pratar med en psykolog. Har också ätit antidepressiva i över 10 år.
 12. …fryser ofta både inomhus och utomhus
 13. …vill åka luftballong. Kanske då jag fyller 40?
 14. …skulle också vilja ta dykarsertifikat. Men tycker tanken att simma mitt bland fiskar känns läbbig.
 15. …tycker INTE om att nån pillar i mitt hårbotten eller lagar frisyrer åt mig. Det kittlar.
 16. …sörjer lite över att jag troligtvis aldrig kommer att få föda ett barn mera. Skulle gärna uppleva det pånytt och pånytt.
 17. …förlägger min telefon nånstans hemma så gott som vareviga dag.
 18. …kan gott kallas pluggis. Mitt avgångsbetyg från gymnasiet var 9,8.
 19. …tycker inte att morgonmålet är det viktigaste målet på dagen. En smoothie räcker bra.
 20. …har inte färgat håret på över två och ett halvt år.
 21. …gillar verkligen inte att använda urringade kläder
 22. …har aldrig brutit något ben.
 23. …tänker bo i Helsingfors centrum när jag blir äldre
 24. …har svimmat otaliga gånger i mitt liv. Lågt blodtryck.
 25. …svimmade även då min dotter fick hål i huvudet och låg tappert på operationsbordet och syddes fast. Mammapoängen rasslade in.
 26. …äter helst vegetariskt, men kan ibland tycka att en biff med gräddpotatis är det bästa som finns för tillfället.
 27. …behöver få spendera mycket tid ensam för att må bra. Introvert med stort I.
 28. …älskar att sova länge och att ligga länge i sängen ännu efter att jag vaknat.
 29. …äger inget läppstift, har aldrig riktigt lärt mig att använda dem
 30. …skulle vilja gå på en keramikkurs
 31. …önskar jag vore bättre på att utrycka högt vad jag vill och behöver. Jobbar på det.
 32. …spenderar lite för mycket tid läsandes om minimalism på nätet
 33. …var fanatisk soldyrkare som tonåring. Nuförtiden kör jag med SPF 30 i ansiktet.
 34. …minns att mitt absolut favoritklädesplagg som barn var en mintgrön My Little Pony blus
 35. …gillar att klippa gräsmattan
Annonser

16 thoughts on “35 fakta om mig.

 1. Har länge tänkt fråga dig om detta men har inte kommit mig för ännu. Men blev påmind nu angående nr 23. Alltså bo i H:fors centrum då du är äldre… Om jag har förstått det rätt så är både du och din man hemma från Österbotten? Det är både jag och min man också och med jämna mellanrum kommer frågan om vi ska bo kvar här i Nyland eller flytta hem tillbaka till Österbotten på tal. Jag jobbar inom den sociala sektorn och min man i databranschen och faktum är ju att det finns bättre jobb här nere men där uppe finns släktingarna och barnets far-och morföräldrar, kusiner etc. Hur har ni tänkt i denna fråga? Uppenbarligen tänker ni stanna kvar här nere. Men hur har ni löst det med barnvakt och liknande? Vem har skött de yngre barnen då ni varit på BB? Vi trivs bra här och har funderat på att köpa radhus/parhus i Esbo så småningom men jag (som helst skulle vilja flytta tillbaka norrut) har barnets skolstart om x antal år som en hållpunkt. Jag tänker att om barnet börjar skolan här så blir hen nylänning och inte österbottning… och det känns lite konstigt fastän det säkert blir bra det också. Lång kommentar men jag är så nyfiken på hur andra med samma bakgrund har tänkt i denna fråga 🙂

  • Hej! Jag förstår dina tankar! Vi är båda från Österbotten så vi är i lite samma situation som ni. Vi har nog tidigare funderat på att flytta till Österbotten (Vasa då) just pga mor- och farföräldrar samt för att flera av våra nära vänner flyttat tillbaka efter studier annanstans. Orsaken att vi inte flyttar är just jobbsituationen. Jag kan väl säga att vi båda (speciellt min man!) är ”lite” kräsna angående jobb och det finns helt enkelt inte jobb som han skulle gilla lika mycket i Österbotten. Så vi har beslutat att vi bor nu här. Vår äldsta börjar ju skolan nu nästa höst så det är också precis som du säger en hållpunkt. Då det har varit BB dags har vi haft nån av mor- eller farföräldrarna som bott hos oss för att vara på plats med de äldre. Sådär annars har vi inte barnvakt, men vi har blivit vana från början att vi sköter våra barn själva för det mesta och njuter av tumistid här hemma efter barnen lagt sig. Klart att situationen inte är idealisk. Lycka till med era val! Hur man än väljer så blir det nog riktigt bra!

 2. Alltså punkt 16!! Jag kan inte fatta! Vi måste ha så otroligt olika förlossningsupplevelser. Jag sörjer redan nu (när lillisen fyller två veckor) att om vi vill ha ännu ett barn och får det så kommer jag att vara tvungen att (vara gravid och) förlösa ÄNNU en gång. Blir riktigt ledsen av tanken. Kan berätta hur senaste förlossningen gick när vi ses, tar ungefär en minut att berätta då förlossningen tog en timme. Snabbt och fruktansvärt 😀 Grattis på födelsedagen i efterskott!

  • Jag blir alltid lite ledsen att höra om andras dåliga förlossningsupplevelser då jag själv vet hur häftig upplevelsen också kan vara! Men jag förstår att en raketförlossning som du haft inte kan vara roligt på något sätt då varken kropp eller knopp kan hänga med i vad som händer! Hoppas vi ses snart! Jag är lite i behov att snusa babydoft;)

 3. Ett försent grattis! Vilken kiva listläsning 🙂 Jag fyller 30 nästa födelsedag och tänkte att jag kanske kommer få kris i något skede men ännu lyser den nog med sin frånvaro. Livet verkar ju bara bli bättre med åren 🙂

  • Jag skippade krisen vid 30 och skippar den nog även nu vid 35. Jag håller med, livet blir bara bättre med åldern, det är så himla mycket enklare att vara 30+ än just fyllda 20;)

 4. Mycket, mycket intressant inlägg, kunde instämma och lägga ”likhetstecken” på många punkter…dock inte på nr 18 😉 vilken smart kvinna du är!! 🙂

 5. Tack för intressant inlägg 🙂
  Funderar själv på att ta kontakt med en psykolog, bara för att jag tror de kunde göra gott..men har du tips på vart vända sig o hur hitta en bra psykolog. o tror du de e viktigt att man går o pratar på sitt modersmål, har nog en stark finska men inte ändå som ett modersmål..tacksam för tips

  • Hej! Om man lite också går och funderar på att kontakta psykolog tycker jag absolut man skall göra det! Om du jobbar kanske det lättaste sättet att komma i kontakt med skulle vara via arbetshälsovården? Eftersom jag var hemmamamma förra vintern då det var aktuellt vände jag mig till rådgivningen, men de hade inte resurser för mammor med ”gamla” barn, endast för gravida och babymammor. Jag ringde då helt enkelt Esbo Stads Mental- och missbruksvård. Jag var lite nervös inför samtalet, att jag skulle behöva förklara mig en massa och så, men jag sa bara att jag vill träffa en psykolog och så bokades en tid. Inga desto större frågor. Jag ville gå till en svenskspråkig så jag fick vänta i nästan två veckor, medan på finska skulle jag ha fått en tid nästan till följande dag. Prata om snabb service och helt gratis dessutom! Många kommuner såsom Esbo satsar på dethär med förebyggande vård så att komma i kontakt med psykolog är inte så svårt som många kanske tror. För mig var det viktigt att få prata på svenska, fast jag kallar mig helt tvåspråkig. Jag ville också att det skulle vara en kvinna. Jag går alltså inte i egentlig terapi utan vi tar en träff i gången.
   Jag har en otrolig tur som har en psykolog som jag känner att verkligen förstår mig. Det är alltid frågan om en människorelation med en psykolog också, så om det inte känns rätt måste man byta. Lättare sagt än gjort, förstås. Privata terapeuter finns det ju också en massa av och jag har inga råd hur man hittar en bra där. Fråga bara om det är något mer du undrar över! Hoppas du blev ens lite klokare av dethär!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s