Gipsägg.

IMG_2859_Fotor

En mycket vanlig syn hos oss: en liten pusselflicka på vardagsrumsgolvet med rufsigt hår och utan byxor på. Skillnaden mellan mor och dotter är klar: då vi kommer hem klär Laura alltid av sig sina byxor medan jag alltid klär på mig yllesockor. Där i bakgrunden på vagnen syns mina påskägg.

IMG_2847_Fotor

I en stund av pysseliver fick för mig att tillverka lite äggformade skålar/dekorationer av gips. Ett supernabbt och superenkelt DIY projekt inför påsken.

IMG_2851_Fotor En kort stund tid, en ballong och lite gipsbinda (fås från apoteket) var allt som behövdes för detta lilla projekt.

Såhär gör man:

  • Blås upp en ballong till önskad storlek och placera den på en mugg. Om man fyller ballongen först med en skvätt vatten hålls den bättre på plats.
  • Klipp sedan remsor av gipsbinda, blöt dem i vatten och släta ut dem på ballongen så den täcks.
  • Låt äggen torka i typ 15 minuter, gör hål i ballongen och tadaa, ägget är klart att fyllas med påskgrås, nån växt, choko eller inget alls. Man kan ju också måla det om man vill. Kostnad per ägg blev typ 40 cent.

Nu går jag och funderar om jag skulle ta och försöka göra en lampskärm av resten av gipset. Kunde bli en ganska sympatisk lampa att hänga upp nånstans. Men nu styr vi kosan norrut för påsklov. Glad påsk allihop!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s