Te och en kanna.

IMG_2900_FotorKiltaservisen kom ut år 1953. Kaj Frank hade dock designat den redan på 1940-talet. År 1981 förnyades serien och började heta Teema istället. Alla känner väl igen Iittalas Teemamuggar med eller utan mumin på? Här hemma kör vi med vitt utan mumin på. Funktionalitet kombinarat med enkel skönhet. Precis som jag vill ha det.

Jag besökte det relativt nyöppnade Röda Korsets Kontti i Esbo idag. Varorna var tydligt och luftigt framlagda och personalen var vänlig. Mitt bland allt vitt porslin fanns den vita Teematekannan som rymmer en liter och som jag länge velat ha som just vit. Jag har den som gul redan, så det har inte kännts vettigt att köpa den vita som ny.

När jag såg priset på kannan trodde jag först att det var ett aprilskämt: blott 3 €. Ganska exakt 1/16 av priset för en ny. Detta kallar jag ett riktigt loppisfynd. Allt annat höll också loppisprisstandard: Polarn och pyrets babykläder i bra skick såldes för 1-2 € som ett exempel.

Mitt favoritte för tillfället är däremot lakritskamomillteet från det danska lakritsföretaget Lakrids by Johan Bülow. Gärna med en skvätt mjölk i. Som motvikt till att hela gårdagkvällen gick till att göra skattedeklarationen tänker jag ikväll bara sitta med fötterna på soffbordet, dricka te och titta på säsongstarten av Arvingarnas andra säsong. Danskarna kan både dethär med lakrits och med tv-serier. Ja, och designstolar förstås.

Annonser

6 thoughts on “Te och en kanna.

  1. Ja verkligen ett fynd!! Har själv fyndat en superfin och sgs ny väska för fyra euro på Kontti i Lahtis. Snyggt och fräscht koncept för sina butiker har de annars också, tycker jag, och själva ändamålet stöder jag gärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s