Ballerinan.

IMG_2709_FotorMitt drömyrke är balettdansös. Lite förvånande kanske med tanke på hur lite jag jobbat för att nå dit (dansat balett endast i 2 år (eller var det bara 1?) i en ålder kring 7 år). Det är något med yrket som alltid fascinerat mig: antagligen kombinationen av otrolig skönhet och otrolig disciplin.

Ballerinatavlan påminner mig om att drömmar är till för att (försöka) förverkligas. Om man vill. Om man vågar. Om man är villig att jobba för det. Helt klart räcker det för mig att njuta av balett i publiken då och då och kanske nångång drömma mig bort i hur det skulle vara att själv vara en prima ballerina (den slitande realiteten som dansare vill jag inte alls tänka på). Istället kan jag sätta min tid och energi på att förverkliga andra riktiga, konkreta och definierade (yrkes)drömmar jag har. De som jag på riktigt är villig att jobba för.

Den svarta vasen är egentligen ett fodral gjort i papper som träs över en glasflaska eller vas. Såhär står det om vasen på http://www.rum21.se:

En fantastisk inredningsdetalj som hjälper fattiga människor i Mumbai, Indien genom organisationen The Tiny Miracles Foundation. Det är en nederländsk välgörenhetsorganisation som grundades 2010 av formgivaren Pepe Heykoops kusin Lauren Meuter. Organisationen fokuserar på en specifik gata där ca 700 personer vars hem är rätt ut på trottoaren. De hjälper människor till ett bättre liv genom att ge dem arbete med att tillverka designprodukter. Målet är att vända området från ”mycket fattigt” till ”medelklass” före år 2020.” 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s