Lite bilder från lekrummet.

IMG_2670_FotorSåhär ser det ut när man kikar in i flickornas lekrum just nu. Det blev lite ommöbleringar då Leia fick en ny loftsäng och ett skrivbord. I samma veva flyttade vi in en bokhylla som vi hade i arbetsrummet istället för en byrå och bytte plats mellan lekköket och hyllan med böcker i. Såhär såg det ut tidigare.

IMG_2654_FotorIMG_2650_FotorFärgerna går främst i grått, vitt svart och rosa. Plus naturligtvis alla regnbågens färger huller om buller då leksakerna är framme. Lakanen köpte jag under min första studiehöst i Helsingfors under min första vistelse till Marimekkos fabriksbutik i Hertonäs. 15,5 år sedan med andra ord (!).

IMG_2648_FotorSängen är Leia riktigt nöjd med (och sover för det mesta riktigt gott i!). Under den finns plats för hennes skrivbord och en liten myshörna att sitta och läsa i. Personligen skulle jag inte vara överförtjust att behöva klättra upp för en stege för att kunna gå och lägga mig, men alla barn tycks gilla det och flickorna tycker om att sitta där uppe och leka.

IMG_2655_FotorDe mesta leksakerna finns i lådor och skåp. Dolt, men ändå lätt tillgängligt.

IMG_2667_FotorInramad och på hedersplats i bokhyllan finns den sympatiska ponyn som Tilda ritade då hon inte ens var 3 år och 1 månad gammal. Den är en av mina personliga favoriter ur alla de tusentals teckningar som producerats i detta hus.

Så har vi ju alla leksaker också: Palace Pets, Lego, My Little Pony, Monster High och alla andra härliga mojänger som ibland finns överallt och allstans. Men våra barn leker massor med sina leksaker och det är härligt att lyssna på deras fantastiska fantasifulla lekar. De leker ofta tillsammans alla tre och vill ganska sällan ha med en förälder i lekarna (förutom när man skall vara med på kafferep (sittandes i soffan) eller pussla eller spela). Så länge barnen leker är leksakskaoset dagtid okej. Till kvällen städas de sedan undan på ett huj då alla hjälper till.

Det tar inte många år innan barnen är så stora att leksaker inte längre är så viktiga. Man får njuta så länge det varar. För tillfället väljer jag hellre att ha små barn och den leksaksmängd vi har istället för mindre leksaker men alla de utmaningar som uppkommer med större barn.

Dessutom tror jag att vår leksaksmängd har nått sitt maximi nu. Med 3, 4 och 6-åriga barn kommer nog inte mängden leksaker att öka även om det kommer nya vid födelsedagar och vid jul. Vi går igenom leksakerna före allas födelsedag och före julen och de leksaker som är för barnsliga och inte längre används skänks vidare. Det blir fyra gånger i året och det känns riktigt passligt. Dessutom har vi lyckan att ha en bekantskapskrets och släkt som faktist frågar vad barnen önskar sig i present och på så sätt får vi inga leksaker som bara samlar damm i skåpen utan alla är i användning.

Mitt hatkärleksförhållande till alla leksaker tycks äntligen ha nått ett någorlunda steady state.


Annonser

2 thoughts on “Lite bilder från lekrummet.

  1. Hej, Letar efter loftsängar och råkade komma in på din sida. Var är er loftsäng inköpt. Den var jätte fin! Tack på förhand! Mvh Martina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s