Återvinningscentraler.

DSC01928_FotorÅtervinningscentralen i Finno (mittemot Plantagen) har funnits sedan slutet av förra året och har blivit stället dit jag fört stora delar av våra egna och mina organiseringskunders onödiga prylar. Själva byggnaden är nybyggd och stället är ljust och fräscht. Häromdagen tog jag ett varv där inne och jag kunde konstatera att varorna är rymligt och trevligt framsatta och personalen är hjälpsam.

DSC01932_FotorWienerstolarna är ju ganska pop just nu och här fanns ett set på fyra stolar och ett bord för en billig peng (på Fida i Ängskulla fanns en blå stol istället, om nån är intresserad).

DSC01934_FotorJag gillade denhär jeanssoffan tillverkad av PlanB , som är en kollektion unika produkter gjorda av återvunnet material i Återanvändningscentralens syateljé och verkstäder.

Plan B-kollektionen omfattar redesignade kläder och accessoarer, måttbeställda kläder, inredningsprodukter, möbler och smycken.

IMG_2552_FotorJag shoppade loss då jag en gång var där. Det blev två blomkrukor för 20 cent styck som skall bli amplar till flickornas lekrum, samt en grå sommarkjol åt Laura. Jag tycker förresten att barnkläderna verkade hålla en högre kvalitet här i Finno än vid Knektbrons Återvinningscentral eller då Återvinningscentralen ännu fanns i Mattby.

Den 19.3 öppnas förresten ännu ett återvinningsvaruhus i Esbo (nära Ikea), nämligen Röda korsets Kontti. Det blir allt lättare att bli av med sina onödiga prylar och att handla begagnat. Bra så.

2 thoughts on “Återvinningscentraler.

  1. Åh tack för tipset! Har hur länge som helst försökt få mig iväg till Kontti i Vanda, men det har inte blivit av.. Nu fick jag en god orsak att vänta lite till när Kontti en gång öppnar i Esbo och rätt nära oss dessutom! Har tidigare fyndat fina saker på Kontti i Kuopio och Lahtis (dit har jag inte haft problem att kommit iväg…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s