Pilke.

IMG_2314_FotorLjust trä, vitt, svart och grått. En kombination som funkar i vårt hem. I tre år har vi varit utan taklampa i detta rum, men nu har vi definitivt hittat en som passar in perfekt.

IMG_2309_FotorHär är rummet ur ett lite bredare perspektiv. Till vänster utanför bilden finns soffgruppen och i högra kanten syns trapporna ner. Här ser man också skillnaden i takhöjd mellan de olika delarna av vardagsrummet. Vem hittar förresten två katter på bilden?

IMG_2312_FotorLampan heter Pilke och är designad av Tuukka Halonen för Showroom Finland. Den är 60 cm i diameter och gjord av björkfaner.

IMG_2313_FotorSamma nyans av ljus björk finns också i taket, i trappräcket och i  vägglampan i trappan. Parketten har gulnat en hel del under sina 10 levnadsår, men vi har faktist funderat på att slipa om parketten senare i år. Vi vet inte ännu om vi hellre vill ha ett vitbetsat golv eller nån gråare nyans. Mindre gult skall det vara i alla fall. Golvlisterna tänkte jag samtidigt måla vita. Men det är i alla fall inte aktuellt förrän i sommar, om det blir av.

Fast det är inte så stor skillnad om golvet blir slipat eller ej, då blicken ändå vandrar upp mot lampan!  Då vi flyttade hit för tre år sedan ville jag naturligtvis ha allt färdigt så snabbt som möjligt, otålig som jag var. Men än en gång fick jag nu bevisat att det faktist lönar sig att skynda långsamt och att orka vänta på den rätta och inte nöja sig med något nästan bra. Det gäller väl såväl lampor som människoförhållanden?

Annonser

4 thoughts on “Pilke.

  1. Hej! Vilket vackert hem ni har. Det där lilla vita bordet med kant, var har ni köpt det? Jag söker ett liknande bord att ha blommor på och det där såg ut att passa perfekt hemma hos oss.

    • Hej! Bordet är ett Hay Tray bord och de finns att köpa i ganska många olika inrednings(web)butiker. De finns i olika storlekar och dethär är 60×60 cm. Vi har också ett 30×30 cm och ett 40x40cm. Locket är löstagbart och kan användas som bricka eller underlag, så det är ganska praktiskt också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s