Sängöverkast till familjen lat.

IMG_2289_FotorIdag har denhär glada typen i regnhatt bäddat sin säng helt själv utan hjälp. Det är stort i familjen lat där varken vuxna eller barn klarar av att sätta en minut av sin dyrbara tid på morgonen till att bädda sängarna. Ett faktum som det nu skall bli ändring på. Men latast möjliga sängbäddare behöver enklast möjliga sängöverkast.

IMG_2280_FotorIMG_2285_FotorJag har tidigare funderat på zipit-överkasten, men fick inte till stånd att göra något åt saken för att sedan glömma bort det. Men nu då vi var och tittade på loftsäng åt Leia vid AVAroom beställde vi deras liknande istället åt Laura och Tilda. Det är alltså frågan om ett måttsytt överkast som har dragkedjor på båda sidorna så man bara drar av locket till natten och drar det tillbaka på dagen. Lätt som en plätt och tillräckligt snabbt även för familjen lat. Jag är supernöjd.

IMG_2282_FotorDet blev gråa överkast med vita dragkedjor åt flickorna (även om Tilda skulle ha velat ha ett turkost och Laura ett chockrosa) för jag använde min mamma-betalar-vetorätt. De tackar min kanske sen när de är tonåringar och fortfarande måste titta på samma överkast dag efter dag. Man kan ju alltid variera med kuddar och mjukisdjur och plädar och sånt. Vi valde överkast som egentligen är till en fullång säng och bara vek överloppstyget under madrassen i fotändan. Det kändes onödigt att behöva skaffa nya efter ett par år då jolla-sängarna dras ut till sin fulla längd.

Vi skaffade också ett överkast till vår dubbelsäng, men det har lite längre leveranstid så det har inte kommit ännu. Knappast nån som blir förvånad om jag säger att tyget vi valde är ett svartvitt marimekkotyg?

 

 

10 thoughts on “Sängöverkast till familjen lat.

 1. Jättefina! Jag överväger något liknande till stugan där vi just byggt en sovalkov som säkert kommer att fungera som soffa/myshörna åtminstone under regniga dagar. Ett sånt där överkast skulle säkert minimera mängden sand, mylla & co. som små barfotafötter drar in….

  Vad är annars skillnaden mellan zipits och avarooms modeller?

  PS. Helt OT, vi har länge bott på hyra, men har nu köpt hus. Det tar dock några månader innan vi kan flytta men det är bara bra, nu ska jag göra det jag suktat efter så länge och inspireras av här hos dig – göra mig av med allt onödigt kanske-bra-att-ha-sen-nångång-om-vi-flyttar-grejer, har ett loppisbord igång och rensar och har mig. Tack för inspirationen!! DS.

  • Tack för din snälla kommentar! Jag tror inte det är just någon skillnad mellan pipits och avarooms överkast, samma prisklass och samma funktionalitet. Det är bara att bestämma om man gillar Marimekkos eller Vallilas tyger mer;) Vi valde Avarooms för vi hade möjlighet att känna på dem live i deras showroom (och vi fick lite rabatt då vi beställde sängen på samma gång). Så är jag ju som känt ett Marimekkofreak… Ett sånthär överkast tror jag skulle vara ett riktigt bra och funktionellt alternativ till er stuga! Skulle dock inte personligen välja ett helvitt…
   Grattis till husköp och roligt med flytt till något helt eget! Superbra att du tagit tag i rensningen redan nu, det gör att ni säkert kan börja packa så småningom helt i lugn och ro och med med tanke så att ni minimerar att alls få med er onödiga prylar. Det är lättare att bli av med sakerna nu än då ni burit dem över tröskeln till ert nya hem! akta bara, ju mer man rensar och ordnar, desto roligare och mer befriande tycker man det blir;) Lycka till med allt!

 2. Snygga! Vi fick ju också ett dagstäcke från Ava Room på köpet när vi köpte Jolla-sängen, men det är naturvitt och inte alls lika cool som era. Och inte överraskande att även vi drömmer om svartvita Marimekkon…

  • Jag var nära att ta svartvita kanteleen kutsu (supersnygga med gula dragkedjor) åt flickorna, men mesade sedan ur och bytte mot dehär grå. Jolla + dehär överkasten är nog en superbra kombo;)

   • Jag återkommer igen till detta eftersom jag just ska beställa överkast åt Isla: Minns du om nyansen är den ljusare eller mörkare grå? Nyansen på bilden är just perfekt, men enligt tygbitarna från Ava Room ser den grå lite ”varmare” ut, dvs inte den ”kallgrå” nyans jag är ute efter. Kanske de även bytt tyger?

   • Hej! Våra överkast är i färgen ljusgrå (Ceniza). Nyansen hade just kommit då vi beställde våra och jag tror det är samma ännu. Jag tycker inte att nyansen är varm åtminstone i vårt rum i vår belysning. Effekten kan också skilja om du tittar på en provlapp eller på en stor yta tyg i ett annars färgmässigt kallt rum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s