En vecka på Teneriffa.

DSC00123_Fotor_Collage2Jag skulle gärna skriva att vi hade en underbart solig semestervecka på Teneriffa, men kan istället bara skriva att vi hade en mycket molnig semestervecka. Helt vädermässigt alltså. Solen var framme sammanlagt i nästan två timmar under hela veckan. Tyvärr var maken däckad i säng i två dagar med hög feber och angina men doktorn ordinerade en dunderkur med antibiotika och semestern kunde fortsätta. Men en riktigt lyckad semester var det ändå! Inget regn och inga halare eller vantar att klä på och hålla reda på. Inte heller någon rädsla över att nån skulle bränna sig i solen eller annars bara bli matt av vätskebrist och värme. Ingen matlagning eller städning. Inga gräl om leksaker eller tjat att få titta på film. Själv läste jag flere sidor skönlitteratur under veckan än jag gjort under de senaste 6 åren. Vad mer kan man behöva?

DSC00129_Fotor_Collage3Vi bodde på den södra sidan av ön nära staden Los Christianos. Hotellet fick många stjärnor och plus av oss i allt utom den usliga wifin. Riktigt varmt vatten i poolerna, vänlig personal samt god mat i all inclusive buffén gjorde att alla tre generationers resenärer var nöjda. Vyn från vår takterrass var inte dålig den heller.

DSC00129_Fotor_Collage6Vi besökte öns djurpark och det var nog en av höjdpunkterna för oss alla. Vi såg häftiga shower med delfiner, sjölejon och valar.

DSC00129_Fotor_Collage5 DSC00129_Fotor_Collage4Mera söta och lite mindre söta djur.

DSC00123_Fotor_Collage1Vattenparken var också en succé. Eftersom det var både kallt och molnigt (den dagen också) hyrde vi våtdräkter. Det blev helt perfekt då vi varken behövde frysa eller köa just alls till rutschbanorna. De två äldsta har helt klart ärvt sin mammas mod och njöt av att åka i de häftigaste rutchbanorna!

Dethär var vår första södernresa som familj (+morföräldrar) och allt gick helt jättebra. Jag har inga tips om hur det är att resa med små barn då våra känns så stora och lätthanterliga att resa med nu. Jag menar vi reste helt utan vagn (vi hyrde en vagn åt Laura i djurparken) och behövde inte fundera på saker som mat och sovtider eller blöjor eller något annat som man måste ta i beaktande då man reser med en baby.  Mitt enda tips är att om man reser till Kanarieöarna i dessa tider då vädret är som ostadigast är att se till att vattnet i hotellbassängerna är ordentligt uppvärmt. Att det var 15 grader i luften gjorde inget då vattnet var närmare 30.

Få se vart vi styr kosan nästa gång. För inte kan man ju neka att man blev lite biten av reseflugan och borta är också bra emellanåt.

Annonser

8 thoughts on “En vecka på Teneriffa.

  1. Trevligt med södernresa, tråkigt att R behövde va sjuk och lite trist med vädret hade ni…men familjetiden är ändå det som är det viktigaste …:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s