Nystart.

Idag har vi haft en mellandag här hemma efter vår en veckas resa till Teneriffa. Vi kom hem sent igår och det har varit riktigt skönt med en hemmadag då alla fick sova så länge man ville och det fanns tid att handla och byka och att helt enkelt adaptera sig till vintern och vardagen igen (tänk att man faktist själv måste både tillaga maten och städa undan efteråt!). Men mer om resan imorgon!

Januari bara försvann i ett huj och helt plötsligt blev det Februari. Januari går inte i historien som årets bästa månad (i år heller), för vi hade helt enkelt alldeles för mycket jobb och annat program på agendan hela tiden. Inte tråkiga grejer i sig, utan helt enkelt bara för mycket jobb och för lite familjetid. Det kändes inte okej alls, fast vi nog visste om att det skulle bli så på förhand. Det känns inte bra då ens barn frågar om man måste jobba nu IGEN och om det snart blir en kväll när båda föräldrarna skall vara hemma på kvällen samtidigt.

Att ha stress och tidsbrist är väl det som kallas att befinna sig mitt i de hektiska småbarnsåren och allt detdär, och det är ju inget ovanligt eller fel i sig. Men för oss som familj som medvetet har valt att försöka leva ett lite enklare liv och leva mera i nuet just idag och inte tänka ”sen när…” känns det inte alls okej. Vardagen i sig behöver verkligen inte alls vara glamorös eller så, men vi försöker leva enligt de visa orden: ”din vardag är nån annans barndom”. Vi vill ha tid att göra vardagliga saker tillsammans som familj utan att förglömma oss själva och våra behov som vuxna.

Men nu tror jag och hoppas jag att resten av vintern och våren blir mindre hektig. Mera skrinning och skidning samt mindre kvällsjobb skall det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s