Julafton 2014.

IMG_2118_Fotor_Fotor_CollageDethär var första julafton som vi firade bara vår lilla familj. Ganska skönt att bara ha fem personers behov och önskemål att ta i beaktande. En riktigt lyckad och passlig jul blev det. En passlig mängd god mat, passligt med paket och passligt med program. Traditionsenlig grötlunch och vita tulpaner (och nejlikor) i aaltovasen var mina önskemål. Efter lunchen fick flickorna öppna varsitt paket vilket höll dem nöjda och sysselsatta hela dagen. Två turer i pulkabacken hann vi också med under dagen.

IMG_2118_Fotor_Fotor_Collage2 Julmiddagen var lite modifierad i år. Vi skippade de flesta traditionella rätter och ersatte dem med rätter som vi gillar. Alla fick önska sig något, så det fanns både sushi och ikeas köttbullar på vårt julbord i år. Mycket gott och mycket fungerande koncept som passade oss.

IMG_2118_Fotor_Fotor_Collage3Efter middagen blev det paketöppning. Flickorna var jättenöjda med sina fåtal men uttänkta paket, som de lugnt orkat vänta på och öppnade utan hysteriskt rivande och slitande. Julafton var exakt så glad och lugn som bilderna låter påvisa. Än en gång förundrades jag över hur fin vår lilla familj är.

För att nu inte allt skall låta för idylliskt så kan jag meddela att vi fortfarande är utan fungerande diskmaskin, att jag hade glömt att köpa soja till middagen (tur att man har en man som mer än gärna springer till närmaste Neste på julafton) och att vi tydligen gjorde en liten miss med paketen åt barnen. Tilda (vår största Frozenfan) öppnade ett paket med Frozenprinsessan Elsa barbiedockan, som hon önskat sedan sin födelsedag på sommaren, tjöt till av glädje och gav den sedan åt Leia med orden ”Leia, du får denhär, då jag har ju redan prinsessan Anna”. På tal om empatiska och snälla barn som bryr sig om sina systrar.

 

Annonser

4 thoughts on “Julafton 2014.

 1. Vad mysigt ni har det! Och skönt att slippa all stress och bara göra det som känns bäst för den egna familjen. Väldigt klokt!
  Har missat att du har börjat blogga igen. En av mina favoritbloggar så det gjorde mig väldigt glad!
  Hälsningar Pernilla

   • Du gör inlägg på bloggen och svarar på kommentarer när det passar DIG så du behöver verkligen inte be om ursäkt! Härligt med ett långt jullov. Hoppas ni har vilat upp er ordentligt.
    Min familj utökades för en månad sedan med ytterligare en dotter(har nu fyra!). Det blir lite annorlunda liv med en bebis i familjen igen. Tror 2015 kommer bli ett härligt år! Älskar att vara hemma med barnen och jag är så glad över att få göra den här resan en gång till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s