Granen.

IMG_2040_Fotor IMG_2047_FotorJa, vi skulle ju ha rum för en 4m hög gran, men årets gran är nog mer än  tillräckligt stor. Vi har nu i flera år kört med en ädelgran, för de är helt klart hållbarare och barren hålls bättre på grenarna. Det är en fördel i denna familj där granen absolut inte får vara i fred utan blir ofta ompyntad av tre ivriga pyntare. Pynten byter plats titt som tätt och ibland varieras de med pynt i form av mjukisdjur, hårband, ponyn eller diverse andra finheter. Eller så måste man bara klämma lite på smällkaramellerna vi tillverkat av wc-pappersrullar och silkespapper, som innehåller godsaker som väntar på granplundringen efter jul. Ända nackdelen med en ädelgran är att den inte doftar lika starkt som en vanlig gran.

IMG_2045_Fotor

IMG_2056_FotorGårdagen var helt fullpackad med program som brunchträff med gamla vänner, kalas, genrep inför juluppvisning och slutligen juluppvisning. Men från och med nu tänker vi bara följa katternas exempel och ta det lugnt. Har man varit med om nio jular och nio julgranar orkar man inte som katt ens reagera på granen. Träd som träd. Den välter ju ändå bara om man klättrar upp i den. Har testats.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s