Julig string.

IMG_2075_FotorOkej jag var nog lite väl pretto i ett tidigare inlägg då jag skrev att jag inte önskade mig några materiella saker i julklapp, för det är inte sant. Jag önskade mig nämligen ett eluttag. Tydligen har jag varit snäll i år, för jag behövde inte ens vänta till julafton utan idag kom en snäll tomte utklädd till elektriker och fixade det. Nu kan äntligen kaffekokaren stå på köksön där den var tänkt att stå efter köksrenoveringen i sommar.

IMG_2065_FotorJag har tidigare jular fått erbjudanden att göra reklam på bloggen om juliga strings och att ha en möjlighet att erbjuda mina läsare en rabattkod på 0,5 % (typ). Jag har tackat nej. I år har väl företaget fattat att denna blogg inte handlar om strings. Men bloggen handlar om stringhyllor! Så varsågoda, här är min juliga köksstring. Lite svartvitt, lite granar, lite träfärgat, lite doft av stjärnanis, en hyacint samt en stjärna. Väldigt jag med andra ord. Dendär svartvita plåtburken bredvid kaffekokaren är viktigare än viktig, för den är full med pepparkakor!

IMG_2068_FotorMandlarna i burken är helt supergoda och superlätta att göra! Smaken får mig att tänka på juletider i Köpenhamn och Berlin. Receptet varsågoda:

Rostade julmandlar

  • 3/4 dl socker
  • 1/4 dl rörsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1/4 tsk nejlika
  • 1/4 tsk ingefära
  • 1/4 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1 1/2 msk vatten
  • 300g mandlar

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt den lite uppvispade äggvitan och vattnet och rör om. Vänd ner mandlarna i kryddblandningen och flytta dem sedan med en gaffel på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandlarna i 150 grader ca 30 minuter. Rör om  flera gånger under gräddningen. Låt svalna och njut!

Dehär är faktist supergoda. Jag, som vanligtvis inte brukar ha en tendens att småäta mellan måltiderna, hittar min hand i mandelburken mest hela tiden.

Annonser

2 thoughts on “Julig string.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s