Plats i lekrumsskåpen.

IMG_2064_FotorMarthorna säger att man inte skall städa skåpen innan jul om man inte tänker spendera sin jul i dem. Helt rätt, tycker jag. Men att däremot ordna upp barnens leksaker innan jul tycker jag inte är någon dålig idé alls. Även de som finns i skåpen. Jag, Leia och Tilda tog tillsammans an flickornas lekrum / Leias sovrum. Under en dryg timme gick vi igenom precis vareviga bok, docka och pryl och funderade om de ännu var i användning och ordnade upp dem. Även om jag inte beblandade mig alls och lät flickorna helt själva ta beslutet över vad som skulle sparas och vad som kunde skänkas vidare, blev det förvånansvärt mycket i ”att skänkas” lådan. Det gläder mig både som organizer och som uppfostrare.

Dethär vill jag göra med flickorna för att få dem att förstå att det inte är hållbart att det väller in mer och mer saker hem i form av julklappar, men främst för att försöka få dem att förstå att det de inte längre leker med kan vi skänka vidare åt något annat barn som istället kan få glädje av dem. Nu har vi städat färdigt inför jul. Nu finns det plats för en ny leksak eller två, ifall det råkar befinna sig några i paketen under granen om en vecka.

IMG_2061_Fotor Ser ni, här finns tillochmed lite rött julpynt!

IMG_2062_FotorLucian med tärnan och tomten på träpinnen (gjord av Leia 2 år) är helt klart de finaste pynt vi äger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s