Svart.

IMG_1798_Fotor Kom inte och säg att jag inte varnade på förhand att det kan tänkas att något juligt inlägg dyker upp då och då (eller typ alla dagar den kommande månaden). Vi pysslade lite julpynt av papperscirklar och träpärlor med flickorna och såhär blev min version. ”Mamma, du får ta det svarta pappret och svarta pärlor så tar vi de gröna och rosa, visst?!”. Mina döttrar känner sin mamma.

IMG_1797_Fotor

Julpynt har börjat smyga sig in lite här och där. Det är dagisets fel, då de skulle baka pepparkakor och barnen skulle ha egen tomteluva och eget förkläde med. Jag blev alltså tvungen att ta fram julprydnadslådan. I år skippar vi blingblingen i pynten och kör med svart, vitt, träfärgat och juliga växter. Och tydligen lite marmorplast runt blomkrukan. Flickorna ska få en helt egen gran i sitt lekrum och jag antar att där blir det istället pynt i regnbågens alla färger.

IMG_1796_Fotor Jag virkade och stärkte ett gäng svarta stjärnor av hampa också häromdagen och en av dem får nu hänga i rumsgranen från julen 2013. Jag har hört att många har haft problem med att hålla en rumsgran vid liv, men vår har mått hur bra som helst. Kanske det faktist stämmer att växter mår bättre om man talar eller sjunger till dem (eller i deras närhet), för denhär granen har varit stationerad i flickornas lekrum som ju är fylld med prat, skratt och sång hela dagen lång.

IMG_1793_FotorJag hade för mig att det skulle vara krångligt att stärka handarbeten men det är hur lätt som helst: lös upp 3 delar florsocker i 1 del vatten under upphettning och doppa handarbetet i lösningen. Låt torka mellan en handduk.

Svart pynt blir fint mot den snövita utsikten genom fönstret som optimisten i mig räknar med att vi får lagom till lillajul.

2 thoughts on “Svart.

  1. Finns det beskrivningar till din fina boll någonstans, eller går det att förklara i ord hur du fäster cirklarna i varandra för att få hål för tråden? Det är nämnligen en rolig pysselidé! Och vilken fin gren!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s