Att helt enkelt ändra sig.

Varför slutar man blogga? På grund av tidsbrist? Eller brist på saker att blogga om? Eller helt enkelt för att man inte gillar bloggandet längre? Inget av dethär stämde egentligen in på mig. Jag har ju tid, lika mycket eller lika lite som alla andra. Listan på saker jag kunde tänka mig att blogga om har aldrig heller tagit slut och jag gillar att plita ner vad vi sysslat med eller vad vi pysslat med eller bara annars visa hur det ser ut hos oss för det är guld värt att scrolla tillbaka i arkivet.

Egentligen var orsaken varför jag tyckte att det var dags för mig att sluta med min lilla blogg att jag fick för mig att det inte är okej att publicera inlägg i den takt som känns bra. Då det ibland kunde gå länge mellan inläggen på grund av att det riktiga livet stal tiden från sometiden. Men att jag ändå borde publicera oftare. Jag är inte den som i första hand jämför mig med andra utan tycker det är ok att köra mitt egna race i vad det än gäller, men jag jämför mig med mig själv. Tidigare hann jag mera med bloggen än nu. Men tidigare var också livssituationen annorlunda.  Även om min blogg alltid främst varit för mig själv och först sedan för alla andra som troget läst år ut och år in kände jag att ”någon” satt press på att publicera. Och det är ju bara helt dumt och idiotiskt. För denna ”någon” är ju ingen annan än jag själv. Ibland är jag för komplicerad för mitt eget bästa.

Jag kommer fortfarande att starta upp en blogg om organisering och kaoshantering på min hemsida och jag kommer antagligen att (precis som det skett helt naturligt annars också i höst) att blogga mer egocentriskt och mindre LeiaTildaLauracentriskt. Jag har inget emot att publicera bilder och texter på mina barn på nätet utan min policy har varit från första början att endast publicera sådant som jag gärna läst om mig själv som barn om det skulle ha varit möjligt. Barnen har länge fått titta på sina bilder på bloggen och det kommer de naturligtvis att få göra i fortsättningen också. Den dagen något barn säger att hon inte vill vara med är det det som gäller. Vi har ju faktist eddan en pappa i huset också som valt att vara utanför bloggen. Man skall inte göra saker krångligare än de är. Gillar man att ha en blogg så skall man ha den och skriva exakt så ofta eller sällan som det känns bra. Min blogg är min hobby och en hobbys uppgift är enligt mig att endast vara något positivt och aldrig kännas som en börda.

Man kan ju tycka att denna fars med allt velande är lite pinsamt, jo. Att först säga hejdå och få en massa fina kommentarer (Tusen tack för dem!), för att sedan bara nån ynka vecka senare vända kappan helt och säga att ”hahaa, inte slipper ni mig ännu!” Men värre saker har man väl varit med om. För det ÄR faktist okej att ändra sig. Vad det än gäller här i livet.

Så vi tar det från början igen.

Hej, jag heter alltså Maria och gillar fortfarande skandinaviskt design, ordning och reda samt glass i stora lass. Tyvärr har jag ibland en tendens att vara lite onödigt sträng med mig själv. Men jag jobbar på det. Vad mer? Jo, jag hör ju definitivt till skaran som älskar allt dethär med jul och väntan på julen, så om någon inte känner igen sig i samma kategori så kanske det lönar sig att återkomma först efter nyår istället.

46 thoughts on “Att helt enkelt ändra sig.

  1. Åh, vad roligt! Jag skulle ha saknat din blogg. Jag tycker takten är precis bra! Det gör absolut ingenting att det ibland blir ojämn uppdatering, sånt händer! Men välkomnen tillbaka, bra val! 😊

  2. Nämen så kul! 😊 Jag gillar också julen, men just nu önskar jag nog lite att den kunde vänta tills vi hinner nå någon opålitlig elmänniska och få koll på byråkratin så vi skulle hinna njuta lite också!

  3. Haha 🙂 Vilken tur! Jag som haft en tråkig och lite panikartad vecka där jag försökt fundera ut någon annan blogg att börja följa, och nu behöver jag ju inte det!

  4. Tack Maria! Du har en sån feelisblogg och jag är glad att du ändrade dej. Ibland blir det man sysslar med roligare så fort man inser att man inte måste utan man gör det för att man vill. Lycka till, jag kommer definitivt att fortsätta titta in.

  5. Vad roligt att du är tillbaka med din blogg, som jag verkligen gillar! Min egen lust att återuppta bloggen nu i julpyntningstider börjar också krypa fram. Lite trögt att komma igång bara efter en lång paus. Att bara blogga när man själv känner lust/ger sig tid till det är nog något för mig att ta fasta på.

  6. Kram på dig hördu, fina du! 🙂 Vad roligt att man får bestämma över sitt eget liv, eller vad!? Ångrar man sig så gör man det, vad är det nu mer med det!?

  7. Jippiiii!!! 🙂 Ditt bästa inlägg på länge 🙂 Välkommen tillbaka…vi är många som ”behöver” dig o din blogg 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s