Barnen och bloggen.

IMG_1628_Fotor

I augusti 2012, dvs för lite på två år sedan skrev jag såhär på bloggen (i inlägget om den stickade dynan som jag nämnde i gårdagens inlägg):

”Nej, vi brukar verkligen inte ha blommor i vatten i en vas på denhär höjden, för risken att vasen hamnar på golvet och blommorna blir en del av nån spännande lek är alltför stor. Jag minns inte heller när jag senast läst en bok (förra vintern, kanske?), men de illustrerar hur jag om X år kommer att sitta i denhär fotöljen bakåtlutad mot dynan med en deckare i högsta hugg. Samtidigt som flickorna sitter på mattan och spelar Afrikas Stjärna. Jag har hört rykten att det kommer en sån tid nångång.”

Då var barnen 3 år 10 mån, 2 år 2 mån samt 6 månader. Idag är barnen 6 år, 4 år 4 mån samt 2 år 8 mån och detdär X antal år har gått och vi är där jag drömde lite om i inlägget. Nu kan jag sitta i soffan och läsa en bok medan flickorna spelar Afrikas Stjärna (eller Inkas Skatt, som de gillar bättre). Tillochmed Laura hänger med i spelet på sitt 2-årings sätt, eller så pynjar hon på för sig själv. Dessa stunder är så gott som dagliga nuförtiden. Barnen växer och tiderna ändras. Även blommorna får vara i fred i vasen på soffbordet.

Filuren på bilden tillsammans med sina storasystrar är naturligtvis fortfarande det viktigaste i mitt liv samt det som tar mest tid av mitt liv, men det känns som om deras plats inte längre är här i bloggen som huvudpersoner. Så länge barnen växer och är glada för det mesta samt utvecklas enligt sina egna förutsättningar är ju allt bara frid och fröjd och kanske inte alla små framsteg behöver dokumenteras här (vilket det ju nog inte gjorts på länge redan). Vår vardag har ändrats drastiskt nu i höst och vi trivs, men kanske det ändå tar lite emot att acceptera helt och hållet att en lång era i ens liv är slut och livet kretsar inte bara kring att ta hand om små barn. På gott och ont.

Bloggen finns naturligtvis kvar men har väl en liten identitetskris på gång. Vem är muminmamman? Vi får väl se vad framtiden för med sig helt enkelt. Eller vad säger ni?

Annonser

3 thoughts on “Barnen och bloggen.

  1. Muminmamman är väl du. Sen får du skriva om vad du känner för helt enkelt. Nog kan väl muminmamman vara allt mellan hemmamamma och inredande karriärkvinna också. 😉 Det är bara upp till dig!

    Själv älskar jag att kunna se tillbka. Både på allt roligt och ibland påminns om det jobbiga också, för att kunna glädjas över det goda.

  2. Jomen det är väl klart att också bloggen ändrar när livssituationen ändrar! Tycker jag. Bara du orkar blogga på ser jag fram emot att läsa nästa fas.

  3. Konstaterade just idag att en av alla roliga saker med att blogga är just de där tillbakablickarna… Att ha dokumenterat så man kan gå tillbaka och jämföra… 🙂 Hade en privat blogg förr innan jag startade den jag har nu och har många gånger varit glad över att kunna gå tillbaka… 🙂 Fast det gäller ju att hitta ”lagom-nivå” på dokumentationen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s