Fladdermöss, marmor, garn och sådant.

IMG_1644_FotorFladdermössen har invaderat vårt hem. När blev Halloween såhär stort egentligen? Eller är det bara för att jag har barn i ”rätt” ålder som det känns att Halloween blivit extra stort just i år? Hursomhelst så medger jag att jag på fem år har gått från att ha varit en som rullat lite på ögonen åt Halloweenfestandet till att klippa ut fladdermöss ur kartong och baka ”äckliga” muffins. Hur roligt som helst tillsammans med barnen. Man behöver ju inte göra saker och ting komplicerade, utan viktigaste är att njuta av både förberedelserna och firandet. Som alltid.

IMG_1648_Fotor Tidpunkten för lite firande är ju egentligen ypperlig med tanke på att det är mörkt och ruskigt denhär tiden på året så vad som helst som piggar upp vardagen är välkommet. Mera fest åt folket! Vi hade tänkt ha en liten Halloweenfest idag här hos oss, men fick så lov att flytta den tills imorgon då Leia blev bjuden på Halloweenparty till en kompis. Stora flickan. Laura och Tilda får trösta sig här hemma med party med mamma och pappa. På familjecafét var det också Halloweenparty idag så de har haft partajat redan från morgonen.

IMG_1652_Fotor

Ibland är det bra att vara en som inte alltid får alla tänkta projekt påbörjade på momangen. Denhär gulorange blomkrukan tog jag hem från mina föräldrar för att tona den lite passligare med lite svart målfärg. Nu passar den ju ypperligt som den är i dessa pumptider. Ljuslyktorna i marmor hänger med ännu. Det är ungefär ett år sedan jag hakade på dethär med marmor och ännu känns det aktuellt. Har nån förresten undrat över varifrån just dehär ljuslyktorna ursprungligen är? De är ju inte precis ovanliga. Det har jag och google informerade att dehär ljuslyktorna har varit nånslags medföljande gåva från sminkföretaget Yves Rocher på 1980-talet. Det förklarar varför de finns att hittas billigt på de flesta loppisar. Jag tror jag betalade 1 € för alla tre tillsammans.

IMG_1647_Fotor2 En annan ”gratis” grej är denhär dynan som jag stickat. Jag sprättade helt enkelt upp denhär dynan för att nån hårig familjemedlem hade använt den som klösdyna och stickade den pånytt. Dehär vågräta ränderna kallas ”Latvian Bride” och ger lite struktur åt den annars simpla dynan.

IMG_1646_FotorImorgon blir det fest med både blodig bål och ätbara ögon. Skrämmande tider.

 

3 thoughts on “Fladdermöss, marmor, garn och sådant.

  1. Snygg dyna och fina dekorationer, det är en konst att hitta dekorationer/pyssel som både barnen är nöjda med och man själv orkar se på 😉

    Sen måste jag fråga om du vet något om historien (fabrikat eller liknande) bakom fåtöljen på sista bilden? Jag fyndade två fåtöljer på en auktion i somras och på basis av bilden är identiska med din, fast mina är mera blågrå i färgen. Skulle vara intressant att veta 🙂

  2. Snälla sätt foton av blodiga bålen och ätbara ögonen, låter mycket intressant! Ha en skoj fest! Emilie somnade på typ en halv minut igår.

    • Ok! Leia var inte svår att få att somna heller och hela familjen sov till 7.30 i morse! Utmattande dethär med Halloween;) Jag skall skicka en bild på Leia & Emilie åt dig, de var ju så söta! Ursäkta SKRÄMMANDE;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s